Ser endelig slutten på marerittet

– Kroppen er blitt bedre for hver dag, sier Sondre Holst Enger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Horten/Oslo): Mens Alexander Kristoff har vært den største stjernen på den internasjonale sykkelscenen denne sesongen, og allerede står med over ti seirer, har førsteårsproffen Sondre Holst Enger bare fullført tre ritt så langt i sesongen. Det siste for to måneder siden.

Se TV 2s reportasje med Holst Enger, som nettopp var satt på den andre penicillinkuren på kort tid etter å ha brutt Tour du Haut-Var, i vinduet over.

21-åringen signerte proffkontrakt med IAM Cycling etter tre sesonger for Team Sparebanken Sør. Under Tour du Haut-Var mot slutten av februar, sa kroppen for alvor fra at det var på tide å hvile.

– Det var bom stopp etter 30-40 minutter. Det første jeg tenkte var at «det er noe alvorlig galt her». Da var det bare å stoppe og la feltet gå, sier Holst Enger til TV 2.

Bronkitt
Holst Enger hadde problemer med bronkitt i en drøy måned, og ble servert to penicillin-kurer før det løsnet.

– Laget vil at jeg skal sykle, men ikke hvis jeg er syk. De forstår at så lenge jeg er syk, så er det ikke forsvarlig å kjøre løp. Jeg vil ikke sykle ritt hvis jeg gjør det dårlig. Det er ikke derfor jeg sykler. Jeg vil prestere og gi noe tilbake til laget, sa Holst Enger da.

Sendt til høyden
I stedet for ritt i Spania, ble Holst Enger sendt på høydesamling med IAM-laget. På 2500 meters høyde i Sierra Nevada har han fått trent bra og pustet mye i tynn luft.

– De første dagene er det vanskelig å få sove. Man føler rett og slett at kroppen ikke får nok luft. Det er en veldig rar følelse, sier Holst Enger.

Tirsdag er hans siste dag i høyden, før han flyr hjem for en roligere treningsperiode. Han omtaler oppholdet som en suksess, og har fått klarsignal for å starte Tour de Yorkshire, et etappeløp mellom 1. og 3. mai.

– Jeg er helt frisk igjen, og kroppen fungerer bra. Det kjennes greit ut på trening, selv om kroppen føles tyngre i høyden. Det har vært flere klatrere på samling, så det har vært hardt i bakkene. Til tross for det, har kroppen bare blitt bedre og bedre for hver dag, sier Holst Enger, som også legger til at han muligens stiller opp på den nasjonale cupåpningen den 26. april.