Slik forklarer Soares «strupekutt»-gesten

Tirsdag møtes Oilers og Storhamar til en ny tøff duell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stavanger Oilers – Storhamar kl. 18.30 i kveld på TV 2 Sportskanalen eller på TV 2 Sumo(Kampstart 19.00).

Det har vært stor dramatikk mellom Stavanger Oilers og Storhamar i årets finalesluttspill.

Det hele startet etter Storhamars seier i DNB Arena da Oilers-stjerne Josh Soares viste en «strupekutt»-gest til flere av motspillerne.

– Blåst ut av proporsjoner

Hamar-klubben ønsket ikke å rapportere Soares til forbundet etter gesten og slapp derfor straff. Slik forklarer han årsaken til hvorfor han kom med gesten mot Storhamar-spillerne.

– Noen av spillerne gikk etter hjelmen min og prøvde å dra den av meg. En spiller sa at han skulle komme etter meg, og det ble en sånn «kommer du etter meg, så kommer jeg etter deg» ting, forklarer Soares til TV 2.

Se intervjuet med Soares øverst i saken!

– Det har blitt litt blåst ut av proporsjoner, fortsetter Soares.

Uansett, gesten satte sinnene i kok på Hamar og spilleren ble buet på hver gang han var borti pucken i Hamar OL-Amfi søndag.

– Jeg tror du så det i forrige kamp, at hjemmepublikumet hadde store følelser. Det synes jeg er bra, det gir litt intensitet til sluttspillet. Begge lagene jobber hardt og det gjør at det er morsomt å spille, fortsetter Soares.

– Alle andre som lager et stor nummer av det

Tirsdag er det klart for kamp nummer fem i finalespillet. Det tror Soares blir en ny tøff batalje i DNB Arena.

– På hjemmebane ønsker vi å vinne. Det er best av syv og vinner vi i kveld så vil vi sette oss i en god posisjon, forteller Soares.

Storhamar beviste i forrige kamp i DNB Arena at de ikke blir noe lett kamp for Oilers. Da vant klubben hele 3-0 foran et sjokkert hjemmpublikum. Oilers-trener Petter Thoresen har en bønn til spillerne foran kveldens kamp.

– Det gjelder å ha klokskapen ved siden av stor vilje. Vi har hatt stor vilje i mange av kampene, men vi må være kloke i valgene våre. Det blir nøkkelen i dag, sier Thoresen til TV 2.

Se intervjuet med Thoresen til høyre i saken!

Oilers-treneren hevder laget ikke har fått en knekk i selvtilliten etter hjemmetapet i den tredje kampen. I kveld venter ett fullstappet DNB Arena.

– Det er bare alle andre som lager et veldig stort nummer av det. Å tape en ishockey-kamp kan faktisk Oilers gjøre i DNB Arena, men vi kommer ikke til å gjøre det en gang til i år, avslutter Thoresen.