– En fiasko om Real Madrid ryker

Presset ligger på Real Madrid og Carlo Ancelotti før kveldens kvartfinale mot byrivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld møter Atlético byrival Real Madrid til den første kampen i kvartfinalen i Mesterligaen.

De to Madrid-lagene møttes i fjorårets finale. Det ble en spennende og dramatisk finale som Real Madrid vant 4-1 etter ekstraomganger.

– En kamp som betyr så utrolig mye

Trolig blir kveldens oppgjør like dramatisk og spennende. En som gleder seg til oppgjøret er Petter Veland, som er CMores ekspert på spansk fotball.

– Jeg forventer det samme som vi har fått av disse to lagene når de har møttes de siste sesongene. Mye innsats og mye hjerte, Det er en kamp som betyr utrolig mye. Spesielt for Real Madrid nå som lillebror har kommet opp nå og biter dem i halen, sier Petter Veland til TV 2.

Se Petter Veland snakke om Atlético - Real Madrid i videovinduet øverst i saken!

Å hamle opp med Real Madrid og Barcelona har ikke Atlético og Diego Simeones menn hatt for vane å gjøre, men i fjor vant klubben La Liga rett foran de to gigantene.

– Det var en derby-kamp i 2011 der Real Madrid-fansen, på et stort banner, etterlyste en verdig derbymotstander. Det har de virkelig fått nå, fortsetter Veland.

– Fiasko om Real ryker

Under Simeones ledelse har lillebror vist at de kan hamle opp med de beste. Men foran denne sesongen har flere av bærebjelkene, som spilte Mesterliga-finalen og som vant ligaen med klubben, forlatt Madrid. Det er spillere som Diego Costa, Thibaut Courtois, David Villa og Filipe Luìs.

– De gjør fortsatt en uhyrlig god jobb ut i fra forutsetningene. Det skal være et mye større sprang mellom Real Madrid og Barcelona ned til Atlético, enn det som faktisk er tilfelle. Veldig mye av æren er det Diego Simeone som skal ha, og det kollektive han har satt, forteller Veland.

– I en kvartfinale i Mesterligaen så er Atlético der på lånt tid. De skjønner at dette ikke kommer til å vare for evig. Det er en god bragd bare for dem å være der som de er nå, fortsetter han.

Det er ingen tvil om hvem som har presset på seg foran kveldens oppgjør, men det blir ikke lett å heksegryten på Vicente Calderón. Atlético har et brennende ønske om å slå Real og Cristiano Ronaldo.

– Real Madrid har presset på seg. De skal videre. Ryker dem i en kvartfinale så er det en fiasko. Da blir det snakk om at Ancelotti må gå nå og ikke etter sesongen, som de fleste andre snakker om, avslutter Veland.

Kampen kan du følge i vårt livesenter fra kl. 20.45.