RBK-Helland tjuvtrente på kveldene

Pål André Helland innrømmer at han trosset trenerne i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor følte Pål André Helland han selv måtte ta ansvar for å være i form.

På kveldstid tjuvtrente han og trosset dermed trener-teamet i Rosenborg, som ønsket mest mulig hvile mellom de offisielle treningene og kamper.

– Vi hadde et regime som ønsket at jeg skulle hvile for å få overskudd. Det passet sikkert noen, men det passet ikke meg. Folk er forskjellige, sier han.

Han mener betraktelig økt treningsmengde er årsaken til at Rosenborg er så gode i år. Ene og alene.

– Vi spiller fotball på treningene og trener generelt mye mer. Men opplegget er individuelt, så de som har behov for tilpasset trening får det, sier han.

I fjor syntes han ikke han fikk nok trening da han ikke spilte kamper. Han innrømmer at det var illojalt av ham å trene mens trenerne trodde han samlet overskudd. Men han syntes det måtte til.

– Jeg er en type som trenger mye og riktig trening. Jeg tok et valg om å være litt illojal. Men jeg tror det valget er det som har tatt meg fra rennesteinen og opp til Rosenborgs A-lag igjen.

Noe av det første Kåre Ingebrigtsen slo fast da han tok over Rosenborg var at det kom til å bli mer trening.

– Vi har ikke funnet opp noe nytt. Vi har bare blitt enige om, både spillere og trenere, hvordan vi skal trene, sier Kåre Ingebrigtsen. Og det er noe styrelederen er meget fornøyd med.

– Vi har ansatt bra folk som har gjort noe med både mengde og holdninger. Nå trener vi rettere og mer, svarer han på spørsmål om hvorfor RBK er så gode i år.