PROTESTEN BLE IKKE NOE AV: Birminghams annonserte pølseprotest ble droppet, men Bournemouth leverte varene. Fotomontasje: Scanpix/Twitter
PROTESTEN BLE IKKE NOE AV: Birminghams annonserte pølseprotest ble droppet, men Bournemouth leverte varene. Fotomontasje: Scanpix/Twitter

Favorittene leverte og pølseprotest (!) ble avlyst

Det tetter seg enda mer til i Championship. Nå gjenstår kun fire runder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Championship på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Det drar seg mot slutten av årets Championship-sesong, og fortsatt skiller det bare to poeng mellom de fire øverste lagene.

I helgens runde fikk vi se favoritter som leverte varene og en sprø pølseprotest som det ikke ble noe av.

Bournemouth festet grepet fredag
Fredag kveld festet AFC Bournemouth grepet i toppen da de tok en imponerende seier borte mot Brighton & Hove Albion. Yann Kermorgant scoret et nydelig mål på frispark i 2-0 seieren, mens Callum Wilson sto for den andre scoringen.

Bournemouth har nå ni kamper på rad uten tap, og troner øverst på tabellen med 80 poeng etter helgens runde.

Se video til høyre i saken!

Tettey reddet på streken
På plassen bak følger Alexander Tettey og hans Norwich City. Tettey spilte hele kampen og gjorde sine saker meget bra da Norwich vant 2-1 borte mot Bolton Wanderers. Tettey hadde blant annet en redning på strek som kan vise seg gull verdt ved sesongslutt.

Norwich har nå syv kamper på rad uten tap, og bare ett poeng opp til serieleder Bournemouth.

Watford og Middlesbrough lurer like bak
Like under de to plassene som gir direkte opprykk finner vi Watford og Middlesbrough etter helgens kamper. Watford tok turen til London for å møte Millwall på The Den, og på imponerende vis tok de med seg tre poeng hjem igjen takket være scoringer av Adlène Guedioura og Matej Vydra. The Hornets har nå like mange poeng som Norwich, og bare ett tap på de ti siste kampene.

Middlesbrough har gått på et par smeller den siste tiden, men hjemme på Riverside Stadium tar de som regel alltid tre poeng. Selv mot et nedrykkstruet Rotherham United hadde de få problemer med å vinne, og scoringer av Lee Tomlin og den innleide Chelsea-spissen Patrick Bamford sikret en fin 2-0 seier. Boro har nå to poeng opp til tabelltopp, og ned til femteplass skiller det seks poeng.

Se video til høyre i saken!

Derby har kun vunnet én av de siste ni
Derby County har vært med i toppen hele sesongen, og i februar så det ut som om de skulle cruise inn til et sikkert opprykk. Den gangen lå de på toppen av tabellen med fem poengs luke ned til tredjeplass, men en skikkelig formsvikt utover våren har knust drømmen om direkte opprykk til Premier League. De har bare vunnet én av de ni siste kampene, og står nå i fare for å miste play-off også.

På lørdag slet de kraftig mot opprykksrival Brentford hjemme på Pride Park, og den innleide Tottenham-spilleren Alex Pritchards vakre scoring for Brentford i første omgang så ut til å bli kampens eneste. Slik ville ikke Darren Bent ha det, og på overtid sikret han poengdeling da han på sedvanlig vis var på riktig sted til riktig tid foran mål.

Se video til høyre i saken!

Kun Ipswich vant av lagene som jakter siste playoff
Derby beholdt dermed femteplassen på tabellen med 72 poeng, men ned til Wolverhampton Wanderers på åttendeplass skiller det bare ett fattig poeng.

Innimellom de to Midlands-lagene finner vi Ipswich Town og Brentford, hvor Ipswich var det eneste av de fire lagene som vant denne runden.

Ipswich fikk besøk av nedrykksklare Blackpool hjemme på Portman Road, men fikk det langt vanskeligere enn man hadde trodd på forhånd. Blackpool har ikke vunnet en bortekamp siden april i fjor, men tok ledelsen tidlig mot Ipswich. Den hurtige spissen Freddy Sears snudde kampen med to scoringer, men Blackpool utlignet i andre omgang.

Sju minutter før slutt sendte midtstopper Christophe Berra vertene i ledelsen med sin 3-2 scoring, og minuttet etterpå ble Jonathan Parr byttet inn for å trygge ledelsen. Det klarte han godt, og den sene scoringen til Berra kan fort vise seg å være forskjellen på opprykk eller en ny sesong i Championship.

Se video til høyre i saken!

Pølseprotesten i Midlands ble det ingenting av
Av de fire lagene som kjemper om play-off, er det Wolverhampton Wanderers som har vist best form de siste rundene. Likevel var det ikke fotballen som sto i fokus foran ulvenes oppgjør mot Birmingham City på lørdag. I forkant av kampen ble det nemlig spredd et flygeblad på sosiale medier som ba Birmingham-fansen kaste rå pølser på banen i protest mot den dårlige ledelsen av klubben.

Flere medier trodde at dette var en seriøs protest, men det viste seg å bare være tull. Det ble ikke kastet noen pølser på banen da Birmingham vant 2-1 over et Wolverhampton-lag som kom til kampen med fire strake seire i ryggsekken. Det nærmeste man kom pølser på St Andrews på lørdag, var da Birmingham-spiller Demarai Gray sendte et par Wolves-spillere i pølseboden på 2-1 scoringen.

Se video til høyre i saken!

Ingen endringer i bunnen
I bunnen av tabellen var det ingen endringer etter helgens runde. Wigan Athletic misbrukte muligheten til å få kontakt med lagene over streken da de spilte uavgjort borte mot Fulham på fredag. Millwall tapte som nevnt mot Watford, og det samme gjorde Rotherham United mot Middlesbrough. Det betyr at både Wigan og Millwall har syv poeng opp til trygg plass, og på tirsdag møtes de to til duell på The Den. Taperen i den kampen vil nok spille i League One neste sesong.

Rundens spiller: Freddy Sears (Ipswich Town)
Freddy Sears ble hentet til Ipswich i januar og har vist seg verdt pengene. Med sin enorme hurtighet har han skapt store problemer for flere lag, og til tross for bare ti kamper fra start i vår, har han allerede scoret syv mål for traktorguttene. På lørdag ble det to scoringer i 3-2 seieren over Blackpool, og han burde strengt tatt scoret enda ett da han kom alene med Blackpool-målvakt Elliot Parish.

Se video til høyre i saken!

Rundens scoring: Matt Smith (Fulham)
Den høyreiste Fulham-spissen har tilbrakt store deler av årets sesong på lån hos Bristol City i League One, men på fredag viste han at han hører hjemme i Championship. På stillingen 1-1 mottok Smith ballen rundt 25 meter fra mål, før han vendte opp og klemte ballen opp i det lengste hjørnet.

Se video til høyre i saken!

Rundens soloraid: Demarai Gray (Birmingham City)
Demarai Gray er et av de mest spennende talentene i hele Championship, og på lørdag fikk vi se hvorfor. På stillingen 1-1 mellom Birmingham City og Wolverhampton Wanderers viste han seg frem fra sin beste side. Gray plukket opp ballen ved sin egen sekstenmeter, skrudde på turboen, og kom til slutt alene med Wolves-keeper Carl Ikeme. Der gjorde han ingen feil, og sikret dermed tre poeng til blåtrøyene.

Se video til høyre i saken!

Rundens sang: Leeds-fansen
Cardiff City protesterte mot hvor få billetter de fikk av Leeds United til helgens kamp, og valgte derfor å sende tilbake samtlige billetter de hadde fått. Det betydde at det ikke var noen bortesupportere tilstede på Elland Road da Leeds tapte 1-2 mot Cardiff City. Derfor var det ganske komisk da Leeds United utlignet til 1-1 og hele stadion sang ”You’re not singing anymore” til den tomme bortesvingen.

Rundens fulltreff: David Forde (Millwall)
Millwall-målvakt David Forde var litt for ivrig da han skulle sparke ut ballen i oppgjøret mellom Millwall og Watford. Han så seg ikke fremover på banen, og endte opp med å fyre ballen rett i hodet på sin egen midtstopper Sid Nelson. Nelson gikk rett i bakken, og det var liten tvil om at det gjorde vondt. Etter kampen spøkte Millwall-supporterne med at det sannsynligvis var første gang denne sesongen Forde hadde funnet en lagkamerat med sine utspill.

Rundens gode gjerning: Reading
For noen uker siden var Reading-spillerne på besøk hos The Avenue School Special Needs Academy. Der møtte de en 14 år gammel gutt som heter Ryan Duval. Han hadde designet Reading-drakter i et skoleprosjekt, og viste det frem til Reading-kaptein Jem Karacan. Kapteinen ble så begeistret av draktene, at han ønsket at klubben skulle lage t-skjorter av Duvals design som de kunne varme opp i.

Draktleverander Puma ville det annerledes, og laget heller en skikkelig drakt som Reading brukte i lørdagens kamp mot Blackburn Rovers. Etter kampen ble draktene auksjonert bort, og alle inntekter gikk til Duvals skole.

Se Championship på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!