– Yaya Touré er et ugress som må fjernes

Yaya Touré blir slaktet for innsatsen mot Manchester United. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ivorianeren er én av flere City-spillere som får kritikk etter å ha tapt 2-4 for byrival Manchester United på Old Trafford.

– Det er mye ugress i hagen hos City og de må man få ut av garderoben så fort som mulig. Man kan ikke ha med gratispassasjerer, sier Sky Sports-ekspert og tidligere United-spiller Gary Neville.

Ifølge Daily Mail mener Neville at Touré er for dårlig defensivt til at han bør beholdes på banen.

– Han bidrar så mye på laget offensivt at man burde kunne leve med at han ikke gjør jobben i forsvar, men nå balanserer det på en grense der han ikke lenger er like effektiv i angrep heller. Og da må man gjøre noe annerledes, sier Neville.

– Gjør ikke jobben hjemover
Neville mener blant annet at Toure ikke gjorde jobben sin med å markere Marouane Fellaini i kampen og at han ikke jobbet hjemover på scoringen til Juan Mata.

– Han kan ikke spille i en toer på midten mot gode lag. Da må han byttes ut. Det er for mange eksempler på at han ikke gjør jobben sin sentralt.

Også Graeme Souness kritiserer midtbanespilleren for sine manglende defensive birdag. 

– Når han får ballen i beina, er han en trussel fremover. Men når City ikke har ballen, hjelper han ikke til hjemover. City er alt for enkle å spille mot. Det er et problem de har hatt de siste sesongene. Det er kanskje derfor de ikke har gjort det så bra i Europa heller, sier Souness på Match Of The Day på Sky Sports.

Han får støtte av den tidligere City-spilleren Trevor Sinclair.

– Han sitter fast i ingenmannsland gjennom hele kampen. Fellaini tok fullstendig luven av ham i dag, sier Sinclair.  

Det er ikke første gang fingeren rettes mot Touré etter et tap. Etter forrige kamp mot Crystal Palace ble ivorianeren beskyldt for å dukke da han stod i muren på frisparket til Jason Puncheon.  

Pellegrini: – Må kjempe for Mesterliga-plass
Manchester City tok ledelsen via Sergio Agüero i åpningsminuttene av kampen på Old Trafford. Ashley Young og Marouane Fellaini snudde kampen allerede før pause, mens Juan Mata og Chris Smalling scoret hver sin gang etter pause. I sluttminuttene reduserte Agüero, med sitt andre for dagen.

Dermed vant Louis van Gaals lag 4-2, og er nå fire poeng foran City i kampen om topplasseringene i Premier League.

– Nå må vi kjempe for å sikre Mesterliga-plass, sa Manuel Pellegrini etter kampslutt.