Nå er Kristoff og «kamikaze-syklistene» politianmeldt

Den statlige franske jernbanen ber politiet ta stilling til bom-dramaet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder L'Equipe mandag.

Med 85 kilometer igjen av søndagens Paris-Roubaix inntraff helgens store sportssnakkis - uansett idrett.

Da feltet var i ferd med å krysse togskinnene i Wallers nord i Frankrike, begynte bommen plutselig å gå ned. Publikum satte kaffen i halsen da enkelte ryttere syklet under, noen fortsatte og fikk den i hodet, mens en stor gruppe - deriblant Alexander Kristoff - snek seg forbi sperringen og fortsatte rittet.

Sekunder etter siste passerende kom lyntoget plutselig rasende - angivelig i godt over 100 kilometer i timen. Det hele fremsto som et salig trafikkaos - på direktesendt tv.

– Det var litt på «limiten». Jeg var litt langt bak, så jeg krøp under bommen. Jeg sjekket at det var klart, og toget var fortsatt et godt stykke unna, sa Kristoff til TV 2 i går.

Arrangøren valgte ikke å straffe rytterne etter målgang. Det har ikke falt i god jord hos SNCF, sekskapet som drifter jernbanetransporen i landet. Nå har de levert en åpen politianmeldelse av hendelsen. Dermed er det opp til politiet å forfølge arrangør eller ryttere.

«Under søndagens sykkelritt Paris-Roubaix, krysset flere ryttere bevisst og i strid med alle sikkerhetsregler, en lukket planovergang, skriver SNCF i en uttalelse.

Nå krever de at politiet tar grep og peker på at 29 mennesker mistet livet i lignende tilfeller i 2014.  

«Millioner av seere kunne direkte observere denne svært alvorlige og uansvarlige handlingen, som kunne ha fått et tragisk utfall. Noen sekunder senere kom et tog kjørende og kunne ha truffet rytterne. Slike handlinger kan straffes av politiet», skriver SNCF i den åpne politianmeldelsen.

Rittjuryen bestemte i etterkant ikke å diskvalifisere noen ryttere, ettersom gruppen var for stor.