Fra utrolig drama til total overkjørsel

Det kunne ikke blitt jevnere, så raknet det fullstendig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Splætta klatret opp til fjerdeplassen på Altibox-ligaens Counter-Strike-tabell etter en særs kontrastfylt 2-0-seier mot Aposis på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo lørdag kveld.

Denne artikkelen er levert av Gamermag.no – et norsk nettsted med e-sport i hovedfokus.

Splætta har hatt en tøff start i seriespillet. Før lørdagens kamp stod de med kun én seier etter tre kamper, og det var derfor viktig for laget å sikre seg tre nye poeng slik de kan henge med på den øvre halvdelen av tabellen. En knepen seier på det første kartet og total dominans på det andre gjør at de nå ligger på en fin fjerdeplass.

Før kampen var Splættas Vegard "NimmerN" Øien usikker på styrkeforholdet mellom de to lagene, men han hadde tro på at de skulle komme seirende ut av oppgjøret. Aposis' Larsen "k0na" Skadal var litt mer forsiktig og spådde at det ville bli en kamp hvor alt kunne skje, samt at det ville avhenge litt av hvem som hadde dagen.

Kampens jevneste kart

Splætta fikk en drømmestart på det første kartet, Inferno, da de vant knivrunden og valgte den favoriserte antiterroristsiden. Laget fortsatte den gode åpningen inn i den første pistolrunden og vant den overbevisende med tre gjenværende spillere.

Etter det serverte Aposis' Jonas "Linio" Nyberg en utrolig soloprestasjon da han tok ned samtlige Splætta-spillere og dermed sikret en meget viktig runde for laget etter den svake første halvdelen. Videre så man et svekket Splætta som slet med å finne åpninger, til fordel for Aposis som nå hentet inn runder.

Aposis samlet nok runder til å ta kampen inn til overtid, og her kunne man se et helt annet Splætta-lag på terroristsiden, som endte opp med å ta hele fire av fem runder før de igjen byttet sider. Etter byttet tok Aposis den første runden, men Splætta svarte kjapt og vant det første kartet 21-17.

Dominans fra Splætta

Ettersom Aposis tapte det første kartet fikk laget velge neste kart, og valget falt på Mirage. Her fikk imidlertid Splætta nok en gang en god start og valgte antiterroristsiden etter å ha vunnet knivrunden. Etter å i tillegg ha sikret seg pistolrunden satte spillerne i høygir, og det tok hele 13 runder før Aposis slo fra seg igjen.

Med 14-1 til sidebyttet var det meste avgjort. Aposis startet bra ved å ta ut fire Splætta-spillere, men Håvard "Krtoi" Øien klarte det utrolige og tok runden ved å vinne en én mot tre-situasjonen. Aposis klarte ikke å stå i mot den siste runden, og oppgjøret ble dermed avgjort med et overlegent 16-1-resultat.

Knakk koden til slutt

Etter kampen var Aposis' Erik "simsy" Gravrok usikker på hvorfor det gikk så galt på Mirage ettersom det vanligvis er et av deres beste kart. Han innrømmet likevel at Splætta rett og slett var bedre, og at de mistet fokus på oppgavene halvveis ut i terroristsiden.
En langt blidere Per "Sign" Venås fortalte at begge lag som forventet var sterke som antiterrorister på Inferno, men at de skjerpet seg i overtiden og til slutt klarte å knekke koden.

Les mer om Altibox-ligaen og e-sport på TV 2s e-sport-seksjon!

Andre nyheter fra Gamermag:
LDG Gaming klare for The Summit 3
Twitch satser mer på Counter-Strike