Kristofer Hivju frykter for livet i Game of Thrones

Skuespilleren deler sine historier fra det gigantiske filmsettet i Nord-Irland.

Skuespiller Kristofer Hivju (36) gjør for tiden stor suksess med en rekke prosjekter, og har blitt internasjonalt anerkjent for sin rolle som Thormund Gigantsbane i Game of Thrones.

PÅ FØRPREMIERE MED KONA: Gry Molvær Hivju og Kristofer Hivju overrasket fansen med sitt oppmøte. Foto: Margrethe Miljeteig
PÅ FØRPREMIERE MED KONA: Gry Molvær Hivju og Kristofer Hivju overrasket fansen med sitt oppmøte. Foto: Margrethe Miljeteig

Nå avslører han, i et eksklusivt intervju med TV 2, hvordan livet på det gigantiske settet helt nord ved The Wall i Westeros – eller mer nøyaktig, i Magheramorne i Nord-Irland, egentlig er.

– Man blir hentet av en en bil klokka seks om morgenen, og når man går ut av den fine bilen, går man rett ut i gjørma. Da er luksusen over. Så får man ordnet hår og sminkefør man går på settet og filmer i tolv timer uten pause. Vi har løpende lunsj, som det heter, forteller Hivju.

– Er som i en maurtue

Det er med andre ord ikke så luksuriøst å spille i verdens mest påkostede tv-serie. I forrige sesong hadde serien et budsjett på rundt åtte millioner dollar per episode, men i år har de spyttet inn rekordstore summer.

Den berømte nakenscenen der dronning Cersei (Lena Headey) måtte gå gjennom Kings Landing naken, kostet over 200.000 dollar alene. Men den befant seg langt sør og i langt varmere strøk i Westeros – Kristofer Hivjus habitat er langt nord, omgitt av søle.

Hivju beskriver dagene som lange – og fulle av søle.

– Det er 400-500 mennesker som kravler rundt som en maurtue. Vi filmer til scenen er i boks, og så går vi ut av gjørma og hjem.

578 mennesker var avhengig av Hivju

Innspillingen av Game of Thrones er kjent for å gå hardt for seg, men Hivju selv har ikke fått noen store skader denne innspillingen, som ble avsluttet like før jul. 

– Litt blod blir det alltid, men det ble ingen alvorlige skader, forteller han.

Hivju forteller at presset var stort, og at han ble spesielt nervøs en dag hele gigantsettet var avhengig av én eneste skuespiller – nemlig han.

– Det var 578 mennesker på jobb, og jeg var den eneste innkalte skuespilleren. Jeg visste at hvis jeg skadet meg da, var det 578 mennesker som ble arbeidsløse. Jeg var nøye med å passe på, ler Hivju.

Datteren kjedet seg i Game of Thrones-land

Den lille fritiden han hadde, brukte Hivju til å spille spillet Risk med de andre skuespillerne. Kampen om tronen var med andre ord ikke over selv når en lang innspillingsdag var forbi.

Hivju hadde også hele familien over på besøk, slik han pleier under innspillingene. 

– Min datter syntes det var kjedelig å være på settet, så jeg fortalte henne at det er femti millioner mennesker som gjerne ville vært i hennes sko – så hun måtte holde kjeft, ler Hivju.

– Frykter mitt eget dødsfall

Sist vi så Hivju var i siste episode av sesong fire. Da var han svært skadet, gjennomboret av piler og i fangenskap på The Wall. Det er lite han vil avsløre om sin framtid:

– Jeg kan si at jeg overlevde de seks pilene. Men jeg er spoiler-løs. Hadde du spurt meg for tre år siden, hadde jeg bare spoilet alt. Men nå er jeg trent, ler Hivju.

Dette er serien der ingen skuespillere kan føle seg trygge, og produksjonen har lovet at den kommende sesongen blir enda mer sjokkerende enn de tidligere.

– I denne verden kan alle dø – og det har de en tendens til å gjøre, spesielt de du liker best, sier produsent David Benioff.

Det er en trussel Hivju tar på alvor:

– Hva skal jeg si ... Jeg frykter mitt eget dødsfall hver eneste dag, jeg!