– Hun får prisen for nattens desidert sprøeste og verste kjole

LOS ANGELES (TV 2): Moteeksperten legger ingenting imellom – se kveldens beste og verste antrekk!

Natt til mandag var det duket for stor fest på Nokia Theatre i Los Angeles, da MTVs uhøytidelige filmpriser skulle deles ut.

Den lange, blå løperen var rullet ut, og Hollywoods stjerner var på plass for å skinne i rampelyset.

I hvert fall noen – andre burde nok finpusset litt på antrekket, om vi skal tro moteeksperten Ida Elise Einardottir, redaktør i Vixen. Hun har rangert nattens beste og verste antrekk. 

1. Scarlett Johansson

TERNINGKAST SEKS: Scarlett Johansson. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
TERNINGKAST SEKS: Scarlett Johansson. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Wow - bare, wow! Slik har du aldri sett Scarlett Johansson før. Takk og pris, vil noen kanskje si - for dette er antrekket du elsker å hate eller hater å elske. Jumpsuiten i hot pink med trendy cut-outs fra Zuhair Murad er som hentet rett ut fra 70-tallet, stylet med pastellsandaler, matchende clutch og perler, stener og ringer i ørene. Prikken over i’en er den superkule blonde pixie-frisyren som får henne til å ligne en fargerik Claire Underwood. Terningkast 6.

2. Cara Delevingne

TERNINGKAST FEM: Modell Cara Delevingne.    AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
TERNINGKAST FEM: Modell Cara Delevingne. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN

Cara Delevingne er en av våre fremste supermodeller, trendsettere og it-girls, og det er gjerne knyttet store forventninger til hennes opptredener på den røde løperen. Nattens MTV Movie Awards var intet unntak. Det var heller ikke plasseringen blant kveldens best kledte - akkurat der Cara Delevingne hører hjemme. For i sin syrinfargede cut-out-kjole med lange, luftige ermer og sorte detaljer signert Reem Acra viste hun akkurat hvordan det skal gjøres - en perfekt look for en ung, trendy og vårlig prisutdeling. Prikken over i’en er blant det som gjør Cara Delevingne til et moteikon, nemlig kunsten å droppe det overflødige - det enkle er som kjent ofte det beste. Terningkast 5.

3. Maia Mitchell

TERNINGKAST FEM: Skuespiller Maia Mitchell. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
TERNINGKAST FEM: Skuespiller Maia Mitchell. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN

Less is more - det har Maia Mitchell virkelig bitt seg merke i. Hvorfor gjøre det så komplisert når man bare kan velge den lille sorte? Stylet med enkle sorte sandaler med høy hæl er hun milevis fra Jennifer Lopez, men fortsatt blant kveldens aller best kledte. Terningkast 5.

4. Willow Shields

TERNINGKAST FEM: Willow Shields. (Photo by Matt Sayles/Invision/AP)
TERNINGKAST FEM: Willow Shields. (Photo by Matt Sayles/Invision/AP)

Det er ikke vanskelig å se hvem Williow Shields er datteren til. Jepp, du gjettet riktig - Brooke Shields. Det er jo strengt tatt vanskelig å trå feil med de øyenbrynene, men her er hele beautylooken spot on. Det samme er antrekket med en himmelblå Bibhu Mohaparta-kjole med folder og faux peplum. Ganske imponerende for en 14 år-gammel jente. Aner vi konturene av den neste store it-girlen? Terningkast 5.

1. Bai Ling

TERNINGKAST EN: Skuespiller Bai Ling. Foto: Rich Polk/Getty Images
TERNINGKAST EN: Skuespiller Bai Ling. Foto: Rich Polk/Getty Images

Prisen for nattens desidert sprøeste og verste kjole går til Bai Ling som stilte i dragekostyme med tilhørende dragehode og -hale. For ikke å nevne tilbehøret alle drager sverger til; kortkort miniskjørt med cut-out, gullpumps og -clutch. Bai Ling gleder seg åpenbart til den nyeste sesongens av Game of Thrones (team Daenerys Targaryen), og Bjørk puster lettet ut nå når noen endelig har trumfet den utskjelte svanekjolen fra 2001. Terningkast - hold deg fast - 1.

2. Hailee Steinfeld

TERNINGKAST TO: Skuespiller Hailee Steinfeld. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
TERNINGKAST TO: Skuespiller Hailee Steinfeld. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN

Oi - her var det mye rart på en gang. Altså - man må knuse noen egg for å lage omelett, men dette blir rett og slett litt for mye av det eh - gode? Både skjørtet, toppen og de supertrendy snøresandalene er kule hver for seg, men sammen blir det hele en slags lapskaus av trender. Selv Rodarte gir altså ingen garanti for suksess. Fashion fades, style is eternal, sa Yves Saint Laurent - tygg på den du, Hailee. Terningkast 2.

3. Kelly Osbourne

TERNINGKAST TRE: Kelly Osbourne. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP
TERNINGKAST TRE: Kelly Osbourne. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP

Kelly Osbourne er langt fra fremmed for MTV Movie Awards. Hun har tidligere vært host for pre-showet og opptrådte under hovedshowet i 2002. I år gjør hun sin første opptreden siden E!s Fashion Police som co-host for den røde løperen sammen med blant andre Jessie J. Og man skal som kjent ikke kaste stein i glasshus. Altså, det er ikke det at det er noe galt med antrekket til Kelly Osbourne. Det er bare så innmari ordentlig. Milevis fra slik vi er vant til å se henne. Svart kjole og matchende blazer er kanskje heller ikke rød løper-materiale, men de blå skoene, den kule andeclutchen og den stadig skiftende frisyren trekker opp. Litt. Terningkast 3.

4. Charli XCX

TERNINGKAST TRE: Sanger Charli XCX. Foto: REUTERS/Phil McCarten
TERNINGKAST TRE: Sanger Charli XCX. Foto: REUTERS/Phil McCarten

Shagalicious, baby! Eller? Det er ingen hemmelighet at 70-tallet er en av sesongens aller største trender - fra boho chic til Studio 54 og fargerik flower power. Charli XCX faller inn under sistnevnte med en multifarget minikjole-møter-trenchcoat som minner om en gammeldags voksduk, snørestøvletter med platå og røde lepper. Fargerikt, trendy og morsomt, og helt i tråd med MTV Movie Awards-ånden, men heller ikke noe særlig mer - selv om Austin Powers garantert ville fått tenning. Potensiale til å bli en av kveldens snakkiser - ryktene på sosiale medier er nemlig at hun har lagt undertøyet hjemme. Terningkast 3.

5. Jennifer Lopez

TERNINGKAST TRE: Jennifer Lopez. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
TERNINGKAST TRE: Jennifer Lopez. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN

OMG. JUST. WOW, skrev kjendisblogger Perez Hilton om Jennifer Lopez' Zuhair Murad-kjoler under Golden Globes tidligere i år. Denne gangen er det mer JUST enn både OMG og WOW. Joda, J.Lo ser faaantastisk ut - hvem hadde vel trodd at dama er 45 år - men det blir ofte litt for mye av det gode. Vi snakker selvsagt Versace, Versace, Versace - bortset fra Guiseppe Zanotti-sandalene. Det blir litt fort kort og litt for mye av både bein, pupper, knapper og bling bling. Terningkast 3.