Nok en Søderlund-dobbel da RBK knuste Haugesund

Alexander Søderlund straffet sine tidligere lagkamerater da Rosenborg vant 6-0(!) på Haugesund Stadion. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FK Haugesund - Rosenborg 0-6 

Etter å ha tapt to kamper på rad på Haugesund Stadion slo trønderne kraftig tilbake da de søndag banket FKH 6-0. Tidligere FKH-spiss Alexander Søderlund scoret to av målene, mens Tobias Mikkelsen, Fredrik Midtsjø,  Tomás Malec og Jørgen Skjelvik scoret de andre målene. 

– Skulle hatt hat trick i begge kampene
– Hva skal jeg si. Det er spesielt å score mot Haugesund. Nå har jeg vært i Rosenborg i to år og er glad i klubben. Det er alltid godt å score og jeg hørte noen småsure kommentarer i dag og da er det ekstra deilig, sier Alexander Søderland til TV 2 etter kampen. Haugesunderen er nå toppscorer i Tippeligaen med fire mål på to kamper. 

– Fire scoringer er greit, men jeg skulle hatt hat trick i begge kampene. Så vi får skje hva som skjer neste gang, sier han videre. 

Elleve mål og null baklengs er fasiten for Rosenborg etter sesongens to første kamper. For FK Haugesund ser det litt mørkere ut med én uavgjort og ett tap.  

– Vi må ikke ta helt av. Vi har ikke spilt mot de beste lagene enda, men det er solid av oss, sier Søderlund. 

Dødelig effektive Rosenborg
Det var tett og jevnt på Haugesund Stadion i åpningsminuttene og ingen av lagene klarte å feste noe særlig grep om kampen.

Rundt 20 minutter var spilt da Alexander Søderlund straffet sine tidligere lagkamerater med en flott heading. 

Hjemmelaget spilte seg til ett par småsjanser, men i stedet for utligning fikk de seg en leksjon i effektivt angrepsspill.

For FKH ble hardt straffet for feilene sine. Etter 28 minutter kontret Rosenborg nok en gang. Mike Jensen snappet opp en feilpasning, tok med seg ballen og spilte landsmann Tobias Mikkelsen fint gjennom. Mikkelsen satte ballen fint i lengste hjørne bak Per Morten Kristiansen.

Fem minutter senere dunket Fredrik Midtsjø inn 3-0 til bortelaget og kampen virket kjørt på Haugesund Stadion.

RBK-forsvaret ble ikke satt på de helt store sjansene, men hadde full kontroll på det som kom fra hjemmelaget i førsteomgang.

Søderlund-dobbel
RBK startet der de slapp og gikk rett i angrep etter pausen.

Etter 58 minutter straffet Søderlund hjemmelaget nok én gang. Ett Rosenborg-innlegg traff Joakim Våge Nilsen, ballen datt ned hos en umarkert Søderlund, som banket ballen i mål. Det var 27-åringens fjerde scoring på to kamper. 

Hjemmelaget hang ikke sammen defensivt i det hele tatt i andre omgang og trønderne dominerte fullstendig. 

Ti minutter før slutt la innbytter Tomás Malec på til 5-0. Danske Mike Jensen leverte sin andre assist for dagen og dermed var dagen like helsvart som bortelagets drakter for araberne.  Malec scoret dermed sitt andre mål på to kamper som innbytter for Rosenborg. 

På tampen ble ydmykelsen komplett da Jørgen Skjelvik satte inn 6-0 til bortelaget. 

Grindhaug: – Synes synd på spillerne og publikum
– Jeg synes synd på publikum og spillerne. Det er forferdelig. Vi er ikke gode nok. Å ligge under 0-3 til pause er tungt. Det var ikke ett mål for lite heller. Vi er for dårlige bak og vi er for upresise i midtbaneleddet, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til TV 2 etter kampen.

Kun én spiller fikk godkjent av treneren.

– Det er én mann som fungerer i dag. Og det er Gyt. Han skal få skryt for innsatsen. Så får vi sette stryk på de andre, sier han. 

Nå venter Vålerenga borte og Molde hjemme for Grindhaugs menn. 

– Det er jo plankekjøring det, ler han oppgitt.