Kristoffs agent: – Kun formaliteter gjenstår før ny avtale

Alexander Kristoff signerer trolig for to nye år med Katjusja.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den sterke vårsesongen til Alexander Kristoff har gitt nordmannen et strålende utgangspunkt for kontraktsforhandlingene med Katjusja.

Kontrakt med det russiske laget går ut etter sesongen.

Etter søndagens Paris - Roubaix, der Kristoff kom på 10. plass, avslørte hans agent Joona Laukka til TV 2 at nordmannen kun er formaliteter unna en ny kontrakt med Katjusja.

– Nære å sluttføre en avtale

– Med Katjusja går forhandlingene veldig bra. Vi er fornøyd med hva vi har hørt og hva planene er for framtiden. Hvilke endringer de vil gjøre på laget og filosofien deres. Det går veldig bra, sier Laukka til TV 2.

– Det betyr ikke at vi har sluttført en avtale, men at vi er nære på å finne en løsning, utdyper agenten.

– Hva er de siste detaljene?

– Det er noen små tekniske detaljer, smiler Kristoffs agent.

– Arbeidet startet i fjor

Agenten avslører at det har vært mye interesse fra andre lag rundt Kristoff, uten å snakke i detalj om hvilke lag som har snust på spurteren. Tidligere har nordmannen selv sagt at lagene Sky, Quick-Step, AG2R og FDJ har vist interesse.

FORMALITETER: Kun noen tekniske detaljer gjenstår før Alexander Kristoff signerer en ny avtale med Katjusja. Her er Kristoff på pallen i Flanern rundt. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
FORMALITETER: Kun noen tekniske detaljer gjenstår før Alexander Kristoff signerer en ny avtale med Katjusja. Her er Kristoff på pallen i Flanern rundt. Foto: REUTERS/Francois Lenoir

– Arbeidet rundt ny kontrakt startet allerede i fjor. Først valgte han ut hvilke lag som var interessant. Ting tok litt tid før lagene visste hva lønnskravet var, sier Laukka til TV 2.

– Hvor lang kontrakt er det aktuelt å signere?

– Uansett lag, så er det snakk om en toårskontrakt. Jeg synes det er best. En treårskontrakt kan være litt lang, fortsetter Laukka.

Agenten legger ikke skjul på at det er en lukrativ kontrakt Kristoff vil signere.

– Han er en av toppsyklistene. Det er min jobb å sørge for at han vil signere en lukrativ kontrakt, men det viktigste med den nye kontrakten er at han kan fortsette på dette nivået. At han har gode arbeidsforhold og vil fortsette å vinne, avslutter agenten.