– De spiller Storhamar ut av fjøset

Oilers feide Storhamar av banen og vant den 5-2 i Hamar OL-Amfi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar - Stavanger Oilers 2-5:

Storhamar ledet 2-1 i kamper da Stavanger Oilers gjestet Hamar søndag kveld for den fjerde kampen i finalesluttspillet.

Der bød hjemmelaget opp til fest i et utsolgt Hamar OL-Amfi, men det var Stavanger Oilers som leverte fest-hockey og tok en fortjent 5-2 seier.

Se alle målene og høydepunktene øverst i saken!

– De slår fryktelig tilbake etter tapet i Stavanger, fortalte Asbjørn Myhre.

– De har gjenvunnet hjemmebanefordelen, supplerte ekspertkommentator Bjørn Erevik.

– De Storhamar ut av fjøset

Det var et revansjelystent Oilers-lag som entret isen søndag kveld. Allerede etter 34 sekunder tok Stavanger-laget ledelsen. Nick Plastino fyrte løs til venstre i banen. Inne foran mål stod Mark Matheson og styrte pucken i mål. En fantastisk start på den fjerde finalekampen for Oilers.

Bedre skulle det bli. Kristian Forsberg ble satt opp på venstresiden og fyrte av et skudd, som keeper reddet. Imidlertid fomlet han pucken ut av hansken. På åpent mål kunne Jean-Michel Daoust sette pucken i mål og doblet gjestenes ledelse.

Oilers var best i alt i 1. periode. Dan Kissel økte ledelsen med under seks minutter igjen av perioden.

– De spiller Storhamar ut av fjøset, sa Myhre, etter Kissels scoring.

– Storhamar er ikke med, supplerte Erevik.

Storhamar-håp

2. periode startet på verst tenkelig vis. I det fjerde minuttet av perioden gjorde Storhamars Lars Løkken Østli en kjempetabbe. Alene med keeper kunne Peter Lorentzen sette pucken opp i høyre kryss.

Det så ut som om kampen var helt kjørt, før Erik de la Rosa reduserte for hjemmelaget med 12.52 på klokken.

Reduseringen tente moralen i Storhamar, og en feil av en Oilers-back sørget for at Christian Larriveé kom alene med keeper. Vips, så stod det 2-4 med ti minutter igjen av 2. periode.

Hjemmelaget presset Oilers nå uten å kunne få flere i nettet før lagene gikk i garderoben etter 2. periode. Uansett, de to reduseringene skapte spenning før den siste perioden.

Det ble en tett og jevn 3. periode med flere tøffe dueller og utvisninger. Storhamar tok ut keeperen i jakten på en ny redusering på tampen av kampen. Da benyttet Lorentzen muligheten til å fastsette sluttresultatet til 5-2.