– Barrantes burde vært utvist

Per Ivar Staberg mener Aalesunds Michael Barrantes burde vært utvist etter at han slo til Arni Vilhjálmsson. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund - Lillestrøm 1-1 

Det så ut til å gå mot en ny nedtur for Aalesund etter stortapet for Rosenborg forrige runde. Men i det 90. minutt dukket innbytter Peter Orry Larsen opp og sikret ett viktig poeng for hjemmelaget. Lillestrøm har nå to uavgjorte kamper og Aalesund har ett tap og én uavgjort. 

– Barrantes burde vært utvist
Aalesund var best før pause, men verken Michael Barrantes eller Leke James var presise nok i avslutningene sine. Lillestrøm var farlige på kontringer. 

Etter en halvtime var Barrantes og Arni Vilhjálmsson i en duell. Barrantes ble holdt og svarte med å slå til Vilhjalmsson i hodet. Sistnevnte ble liggende etter situasjonen og Barrantes fikk gult kort.

Tidligere Tippeliga-dommer Per Ivar Staberg mente costarikaneren burde vært sendt i dusjen etter slaget.

Se episoden i videvinduet over

– Han skulle hatt rødt kort. Barrantes ble hengt opp i angrepet av Lillestrøm-spilleren og prøver å frigjøre seg ved å slå ham i hodet. Dommer Berntsen ser ikke situasjonen og får hjelp av medhjelperne på sidelinjen til å gi Barrantes et gult kort. Det mener jeg er feil. Han burde vært utvist, sier Staberg. 

Andre omgang var knapt fem minutter gammel da bortelaget tok ledelsen ved Erling Knudtzon. Moryke Fofana fant Knudtzon med en nydelig stikker inn i AaFK-feltet. LSK-spissen timet løpet perfekt og avsluttet hardt og kontant i mål fra litt skrå vinkel.

Kampen så ut til å ende med 1-0-seier til Lillestrøm, men like før slutt utlignet hjemmelaget ved innbytter Peter Orry Larsen. Leke James sentret ut i feltet til midtbanespilleren, som plasserte ballen opp i venstre hjørnet bak en sjanseløs Arnold Origi. 

– Vi er misfornøyde. Men de presset oss hardt på slutten, så det var kanskje fortjent at de fikk ett poeng, sier LSK-trener Runar Kristinsson til CMore etter kampen. 

– Viktig poeng
Også Aafk-trener Harald Aabrekk var sånn passe fornøyd etter kampen. 

– Det poenget var viktig for oss. Vi hadde trøkket i perioder, men det ville seg ikke. All honnør til spillerne i dag. Det er er klart poenget var viktig, men vi har større ambisjoner på hjemmebane enn dette, sier han.