Ingen drømmedobbel for Alexander Kristoff i Paris-Roubaix

John Degenkolb vant brosteinsklassikeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(ROUBAIX): John Degenkolb fra Team Giant-Alpecin vant Paris-Roubaix 2015 foran Zdenek Stybar. Alexander Kristoff endte på tiendeplass, og klarte ikke å kopiere forrige ukes seier i Flandern rundt. Degenkolb var svært fornøyd like etter målgang.

– Dette er helt utrolig! Jeg kan ikke forstå det akkurat nå, sier Degenkolb til pressen like etter målgang.

– Jeg måtte jobbe veldig hardt i hele dag, det samme måtte laget. Vi visste det ville blir hardt hvis det var en stor gruppe til mål. I situasjonen mot slutten (Greg Van Avermaet, Yves Lampaert ledet alene mot slutten) måtte jeg gå. jeg var ikke redd for å prøve, og det var nøkkelen til at jeg klarte det i dag, fortsetter tyskeren.

– Jeg var ikke redd for å tape, og det er viktig i et løp som dette. Jeg er svært fornøyd, sier Degenkolb til TV 2 etter å ha fått delt ut premien for seieren, en brostein.

Kristoff fornøyd
Alexander Kristoff endte til slutt 31 sekunder bak Degenkolg på det 253 kilometer lange løpet hvorav 52,7 kilometer var over brostein. En prestasjon han så seg fornøyd med.

– Jeg er fornøyd med tiendeplass. Jeg skulle gjerne hatt med meg noen hjelperyttere på slutten, men vet ikke om det hadde hjulpet så mye. Jeg følte meg ikke så veldig sterk på slutten, sier Kristoff til TV 2, som nå drar hjem til Norge for å slappe av og trene frem mot de norske rittene i sluttene av mai og senere Tour de France.

Beste han har levert
Trener Stein Ørn var svært fornøyd med eleven etter målgang, og sier det er noe av det beste han har levert i "helvete i nord".

– Dette er det beste jeg har sett av Alexander i Paris-Roubaix. Han kjører under press, men klarer å få tømt tanken og sikrer tiendeplass. Jeg kan ikke være annet enn veldig fornøyd med det han gjør, sier Ørn til TV 2.

Dramatisk avslutning
Med drøyt 40 kilometer igjen åpnet ballet med at Stijn Vandenberg fra Etixx - Quick-Step støtet. Sir Bradley Wiggins fra Team Sky og Jens Debusschere fra Lotto Soudal klarte sammen med Zdenek Stybar å kjøre seg opp noen brosteinspartiet etter.

Det holdt ikke lenge før de var hentet, men da svarte Yves Lampaert fra Etixx-laget sammen med BMCs Greg Van Avermaet. Vinneren av Milano-Sanrem, John Degenkolb, støtet seg opp til duoen alene med seks kilometer igjen til mål. Med tre kilometer til mål klarte Zdenek Stybar å støte seg opp til trioen i tet.

Lampaert ble brukt for å kjøre frem den mer spurtsterke Stybar, men likevel kom flere ryttere opp fra gruppen bak. I spurten var uansett John Degenkolb utilnærmelig, sammen mann som tidligere i år vant Milano-Sanremo.

Det var også svært dramatisk noe tidligere i rittet da bommen til toget gikk ned, men flere av rytterne valgte å kjøre over etter det var stengt. TV 2 kommer tilbake med mer.