Utfordreren reiste seg i nøkkelkamp

Fredagens storkamp i Altibox-ligaen bekreftet BX3s status som topplag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld ble storoppgjøret mellom Atraxy og BX3 i Altibox-ligaen spilt på TV 2 Sumo. Der viste BX3 at de ikke skal undervurderes, til tross for en noe ustabil åpning av sesongen.

Denne artikkelen er levert av Gamermag.no – et norsk nettsted med e-sport i hovedfokus.

For etter én seier, én uavgjort og ett tap etter tre runder var presset på BX3 før møtet mot Atraxy. Dette presset taklet laget glimrende med seier 2-0 fredag kveld (se sammendrag i videovinduet). Seieren betyr at BX3 nærmer seg toppen av tabellen, samtidig som de har hindret Atraxy i å få et forsprang.

I forkant av kampen var Sondre "tivity" Afdal, toppbanespiller for BX3, usikker på hvem som ville dra i land seieren, men han forsikret at laget skulle gjøre sitt beste for å seire over Atraxy og at de skulle spille aggressivt.

Vebjørn "Donzii" Land, som spiller i rollen "Attack Damage Carry" for Atraxy, var på sin side langt mer sikker på seier. Med et lite glimt i øyet fortalte han til TV 2 at de gikk for seier 2-0 og at det ville bli en relativt lett kamp.

BX3 holdt løftet

På det første kartet starter BX3 med å invadere Atraxys side av kartet, og her klarte de å drepe "Sion", spilt av Sondre "Slemp" Ellefesen, veldig tidlig. Afdal fikk inn det avgjørende slaget og sikret seg dermed en fin liten sum med gull, samt at laget nå hadde en god ledelse.

Denne ledelsen viste seg vanskelig for motstanderne å håndtere, da BX3 kjapt tok kontroll over kartet. Selv om gulledelsen ikke var nevneverdig stor var det likevel nok til at Atraxy ikke var i stand til å hente den inn. Etter litt over 30 minutter spilt avgjorde BX3 kampen med et kontrollert angrep på Atraxys base.

BX3 viste, som lovet, en aggressiv spillestil ved å invadere tidlig og aldri å la ledelsen glippe. De fikk kontroll på kartets objektiver, i form av drager og tårn, og presset seg sakte, men sikkert inn i basen til Atraxy.

Rolig start

Kamp to startet mye mer kontrollert. Alle områdene på kartet gikk rolig for seg uten noen spesielle hendelser. BX3 bekjempet imidlertid en drage uten at Atraxy svarte i det fjerde minuttet, og fikk i gjengjeld et lite forsprang.

I det åttende minuttet tok Atraxy føringen etter gode rotasjoner til nedre del av kartet, hvor de endte opp med å drepe både "Ezreal" og "Braum", spilt av henholdsvis Jon Olav "BigFatAndBlack" Holland og August "Quixeth" Skarsjord Nyheim. Kristian "lifting" Næsgaard svarte deretter med et aggressivt spill og fikk hevnet Atraxys angrep.

Kampen svingte litt frem og tilbake etter det, men BX3 lå under i første periode av kampen. De klarte å hente seg inn ved å ta et tårn, som gir gull til alle spillerne på laget, og dermed utligne det lille overtaket Atraxy hadde. Etter 21 minutter tok BX3 ledelsen i gull for første gang i kampen, men denne forsvant kjapt.

Tiden ikke på Atraxys side

Det store vendepunktet kom da dragen atter en gang skulle nedkjempes. Atraxy gikk inn i en ufordelaktig kamp hvor BX3 kom seirende ut, og de roterte så til "Baron Nashor" for å sikre seg dette objektivet. Laget hadde nå opparbeidet seg ledelse på over 2 000 gull og to drager flere enn Atraxy i tillegg til "Baron Nashor". Dette ga BX3 en mye mer distinkt ledelse.

Til tross for at Atraxy forsvarte seg godt begynte tiden å renne ut for laget. BX3 valgte nemlig figurer som kan gjøre mer skade jo lengre kampen strekkes ut, og spillernes figurer var nå på et stadie der de lettere kunne vinne én mot én-kamper. Atraxy falt mer og mer bak som et resultat av dette.

BX3 jobbet seg til mer kontroll over kartet, og etter 31 minutter var gulledelsen opp i hele 10 000. Fire minutter senere fikk Holland endelig hevn mot Atraxy etter det nådeløse drapet på ham i starten av kampen. Han tok ned hele fire motspillere, og BX3 avsluttet kampen med stil.

I etterkant av kampen ble Land spurt hvordan han følte kampen gikk i forhold til egne forventninger, og han unnskyldte tapet på humoristisk og klassisk vis med uflaks og at hele laget opplevde hakking i spillet. Afdal på sin side roste laget sitt for innsatsen under kampene. Han fortalte til TV 2 at grunnen til at BX3 vant ikke var på grunn av hans egne prestasjoner.

Les mer om Altibox-ligaen og e-sport på TV 2s e-sport-seksjon!

Andre nyheter fra Gamermag:
LGD Gaming klare for The Summit 3
Se Håvard «rain» Nygaard overkjøre polske INSHOCK