Manchester Uniteds forsvarsstjerne enig med klubbens norske supportere

Phil Jones fikk lest opp ord fra TV 2 som skulle beskrive ham - og var enig!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-Manchester City søndag klokken 17.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Manchester United møter søndag Manchester City til ett av sesongens virkelige høydepunkt i Premier League-kalenderen.

Old Trafford fylles som alltid til randen, og en av dem som skal i aksjon er forsvarsspilleren Phil Jones.

– Basert på den nåværende formen er vi muligens favoritter, men jeg tror ikke det har noe å si. Alt forsvinner ut av vinduet i en slik kamp. Historie i tidligere kamper har heller ikke noe å si, sier stopperen til TV 2.

 

«Rock hard, fearless, brave, passionate, machine, warrior, a little bit crazy»
TV 2s Premier League-anker Jan-Henrik Børslid hadde forut for intervjuet fått norske Manchester United-supportere til å beskrive Jones, og leste i forlengelsen av dette opp følgende ord for stopperen.

«Rock hard, fearless, brave, passionate, machine, warrior, a little bit crazy».

– Det er meg i et nøtteskall. Jeg er enig. Jeg vil alltid vinne. Noen vil nok si at jeg er litt gal i noen taklinger, men tar jeg bort det vil jeg ikke være den samme spilleren, sa 23-åringen.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Sammenlignet med Robson - ser opp til Ferdinand og Vidic
Jones er en virkelig hardhaus, og ble av sin gamle manager Sir Alex Ferguson blant annet sammenlignet med legenden Bryan Robson, for måten han gikk resolutt inn i situasjoner på.

– Det er del av spillet. Jeg har hatt mine skader, men jeg vil ikke endre måten jeg spiller på.

– Du vil fortsatt være litt gal?

– Selvsagt, sier Jones.

På spørsmål om hvilke spillere han selv har sett opp til i karrieren var det også to tidligere lagkamerater som ble nevnt.

– Jeg så opp til Nemanja Vidic og Rio Ferdinand. I deres storhetstid var de de aller, aller beste. De ga meg mye råd da jeg var her. Som liten gutt trodde jeg aldri at jeg ville vinne ligaen. Å vinne den med Manchester United var en stor følelse, sier han.

Vil ikke garantere Mesterliga-plass
Det at han nå endelig får spille fast i nettopp Vidic-og Ferdinand-posisjonen som midtstopper er også noe Jones er fornøyd med. I starten ble det nemlig kamper både som høyreback og på midtbanen for de røde djevlenes nummer fire.

– Det er fint å være i én posisjon. Jeg har aldri sett på meg selv som høyreback eller midtbanespiller. Jeg har alltid sett på meg selv som midtstopper, sier Jones.

Denne sesongen handler det i første rekke om å sikre Mesterliga-plass for Jones og lagkameratene, og det begynner etter hvert å bli en del poeng ned til lagene bak. Forsvarskjempen bedyrer dog at ingenting er tatt på forskudd.

– Vi er i en god posisjon, men vi har mange tøffe kamper foran oss. Kampen på søndag er en av dem. Vi kan ikke si at vi har sementert plassen. Det er ikke så enkelt, sier han.

Se også hva Jones sier om Louis van Gaal, hvorvidt nederlenderen er skremmende også på treningsfeltet og hva han har gjort for å få laget til å spille bedre fotball denne sesongen.