Mjøndalen holdt Strømsgodset til uavgjort etter drømmestart

Erik Midtgarden og Mounir Hamoud kom på scoringslisten da Strømsgodset og Mjøndalen spilte uavgjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset - Mjøndalen 1-1:

Lørdag var det duket for det første Buskerud-derbyet på 39 år mellom Strømsgodset og Mjøndalen i Tippeligaen.

Det ble ett intenst oppgjør der ingen av lagene maktet å avgjøre mot slutten av kampen.

Dermed endte kampen 1-1 etter scoring av Mjøndalens Erik Midtgarden og Strømsgodsets Mounir Hamoud.

Se scoringene og resten av høydepunktene øverst i saken! 

– Ikke samme kvaliteten som under Deila

Uavgjort var Mjøndalens trener Vegard Hansen godt fornøyd med. Treneren mener godset mangler noe under David Nielsens ledelse.

– Dette godset-laget har ikke den samme kvaliteten som de hadde under Ronny Deila sitt lag hadde på sitt beste. Da malte dem på med masse folk. De er gode, men de skaper ikke masse sjanser. Det er ikke helt urimelig at vi får et poeng, sier Hansen.

– Jeg er utrolig fornøyd med innsatsen til guttene mine gjennom hele kampen, fortsatte Mjøndalen-treneren.

Strømsgodsets midtstopper Jørgen Horn misfornøyd med uavgjort mot Buskerud-rivalen.

– I 2. omgang har vi trykk, men vi klarer ikke å score mål. De siste ti minuttene blir rotete når vi skal sette et press på dem. Da er det dem som får dødballer og får ballen høyt i banen. Da klarer dem å ri av den stormen der. Er så j**** skuffet akkurat nå. Det er frustrerende å ikke få med tre poeng, sa midtstopperen etter kampen.

– Vi skal vinne mot et lag som Mjøndalen på hjemmebane hvis vi skal kjempe i toppen i år. Vi har fått en forferdelig start på sesongen i år, fortsatte Horn.

Skuffet var også Strømsgodsets trener David Nielsen.

– Hvis du tar noe på forskudd så skjer det ikke. Vi var veldig obs på at denne kampen var vanskelig, og selvfølgelig vet vi at vi har skuffet drammenserne. Samtidig når kampen blir som den blir, så er jeg imponert over at vi klarer å stå i mot dødballene. Det er jeg fornøyd med, men bare en av få ting jeg er fornøyd med, sier Nielsen.

Sjokkerte Strømsgodset

Mjøndalen fikk en fantastisk start på oppgjøret på Marienlyst. Etter åtte minutters spill fikk gjestene frispark rett inne på godsets banehalvdel. Frisparket ble slått inn i feltet. Der fikk Midtgarden stå helt alene og satte ballen i mål. En sjokkåpning av gjestene.

Mjøndalen fortsatte å ryste gjestene og etter 28. minutter kunne bortelaget ha ledet mer i en situasjon som lignet på det første målet. Bortsett fra at ballen ikke gikk i mål. Arnebergs skudd ble reddet på streken av godsets Jørgen Horn.

Godset kontret på gjestene og Flamur Kastrati ble slått igjennom. Dessverre kom kantspilleren litt for skrått på Forn i Mjøndalen-buret, som leverte en strålende beinparade og avverget forsøket.

Tippeligaen i altomfotball.no: Strømsgodset | Mjøndalen | Terminliste | Statistikk

Nå presset et sultent hjemmelag Mjøndalen. Tre minutter senere rullet godset opp et angrep. Ballen havnet til slutt ute hos Kastrati. Inne foran mål fant han Mounir Hamoud som headet ballen enkelt i mål. Da var lagene like langt.

Godset burde nok ha ledet til pause, men Iver Fossums forsøk etter 38. minutter ble reddet av en god Forn i Mjøndalen-buret. Dermed stod det 1-1 til pause. Det var Jørgen Horn veldig misfornøyd med.

– Mjøndalen starter klart best. Det er litt av det samme som skjer på Ullevaal. Vi er ikke klare når kampen blåses i gang. Vi hever oss de siste 20 minuttene, så vi får fortsette slik i 2. omgang, sa Horn på vei inn til pause.

Strømsgodset nærmest

Strømsgodset startet friskt etter pause, og flere ganger kom vertene i gode posisjoner. Men David Nielsens menn klarte ikke å skape de største sjansene.

Mjøndalen fortsatte å presse godset høyt og var aggressiv. Etter 79 minutter kunne gjestene på ny ha tatt ledelsen, da de fikk frispark rett utenfor vertenes sekstenmeter. Men fra 20 meter traff Joachim Solberg Olsen kun muren.

Godsets beste sjanse kom syv minutter før slutt. Corneren ble slått inn i feltet der Peter Kovacs knuste alle i hodeduellen. Men headingen ble avverget på streken.

Dermed endte det uavgjort i Buskerud-derbyet. 

Slik startet lagene:
Strømsgodset: Pettersen, Vilsvik, Horn, Valsvik, Hamoud, Abu, Ovenstad, Kastrati, Fossum, Wikheim, Ogunjimi
Mjøndalen: Forn, Hansen, Arneberg, Sundli, J. Olsen, M. Olsen, Midtgarden, Gundersen, Diomande, Gauseth, Kapidzic