Her er Kristoffs eksperttips – og får han rett, overgår han barndomshelten

Og, ja, han tenker det samme som alle oss andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Compiègne (TV 2 Sporten): 
– Jeg gidder ikke å snakke mer om Kristoff. Slapp av: han kommer til å være sterk i morgen. Alle dere går rundt og spør meg om Kristoff. Jeg er lei.

Som ventet var det meste av fokuset på Alexander Kristoff på lørdagens lagpresentasjon. Enkelte, som TV 2 fikk erfare i dette tilfellet, hadde ikke like stor sans for det. Johan Vansummeren vant Paris-Roubaix i 2011, men var åpenbart ikke i humør til å prate om mannen «alle» mener vinner søndagens ritt over de beryktede brosteinene i Frankrike. 

Heldigvis for pressen var hovedpersonen selv i det mer pratsomme hjørnet. Og heldigvis var han ikke beskjeden da TV 2 spurte ham hvem han selv tror vinner:

– Jeg tipper meg selv på førsteplass. Niki Terpstra kommer på andreplass, og Geraint Thomas på tredje. 

Se Paris-Roubaix på TV 2 og Sumo 12.30 på søndag!

«Den umulige trippelen» 
Det rimer bra med det de fleste ekspertene har antydet i dagene før kanskje den største av alle klassikere står for tur: Paris-Roubaix.

Han trekker også frem Zdenek Stybar, Terpstras tsjekkiske lagkamerat i Etixx-QuickStep, som én av de han frykter aller mest, men vet at det er en god grunn til at halve Norge forventer seier på søndag.

Nye rekorder står nemlig for fall tilsynelatende hver gang han sykler om dagen. 

Onsdag ble Kristoff den første som vant Tredagers De Panne, Flandern rundt og Scheldeprijs på ett og samme år. Søndag kan han ta en ny og større rekord.

«Den umulige trippelen», Flandern, Scheldeprijs og Roubaix i samme sesong, har nemlig heller ingen klart før.

Kristoffs store helt
Ikke engang selveste Tom Boonen, den store belgieren Kristoff blir sammenlignet med stadig oftere, har maktet det.

Boonen, som ikke stiller til start søndag på grunn av skade, men som nordmannen har et spesielt forhold til.

– Jeg har sett Paris-Roubaix siden jeg var liten, men jeg husker ikke første gang jeg så det. Men Boonen var uansett den første jeg så på som en stor helt. Det er et kompliment å bli sammenlignet med ham – han er jo en legende innenfor sykkelsporten. Å bli sammenlignet med ham er stort, forteller 27-åringen. 

Sammenlignet med trippelvinner av Tour de France
Store idrettsutøvere blir uten unntak sammenlignet med helter fra årene som har gått. 

I så måte er det et tegn på Kristoffs stadig voksende status i sykkelfeltet at den ene eksperten etter den andre prøver å dra paralleller mellom nordmannen og fordums stjerner. 

Tour de France-sjef Christian Prudhomme har åpenbart sansen for nordmannen, men overrasket TV 2 da han sa at Kristoff minner ham om Louison Bobet. 

Bobet vant riktignok både Flandern og Paris-Roubaix i sin tid, men er mest kjent for å ha vunnet Tour de France tre år på rad på midten av 50-tallet. 

Dag Otto Lauritzen er mer med på Boonen-sammenligningen, og trekker også frem en legende fra 80-tallet som vant VM, Vuelta a España, fire grønne trøyer, Paris-Roubaix to ganger, Milano-Sanremo to ganger, Liège-Bastogne-Liège to ganger, Giro di Lombardia ter ganger, og Paris-Nice utrolige syv ganger på rad.

– Han minner meg om Sean Kelly, iren. Han vant over ti klassikere, og var også god til å spurte. Boonen er jo også en klassikerrytter som er god til å spurte, så det er klart det er en ære for Kristoff å bli sammenlignet med ham.