Moldes nye spisshelt

Ola Kamara scoret to mål mot Bodø/Glimt da Molde tok årets første seier i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt - Molde 1-3:

Etter Mushaga Bakengas skade har mye av ansvaret for å score målene for Molde blitt lagt på Ola Kamara.

Mot Bodø/Glimt viste spissen seg frem og scoret to mål, ett i hver omgang, som sikret Molde seieren. Selv om et selvmål av Vegard Forren skapte spenning på slutten, men rett før slutt scoret Mohamed Elyounoussi et vakkert mål som fastsatte sluttresultatet til 3-1 til gjestene.

Se Kamaras to scoringer og resten av høydepunktene øverst i saken!

– Det er veldig deilig å være i gang, sa Kamara på vei inn til pause etter å ha scoret sitt første mål.

– Har fortsatt kvalitet på spissplass

Også Tor Ole Skullerud var godt fornøyd med at Kamara nå har åpnet målkontoen i Molde-trøyen.

– Det tror jeg var godt for Ola. Nå er det dere i media som har snakket mye om spissituasjonen. Vi har fått noen tunge skader, men vi har fortsatt kvalitet der fremme vi, sa Molde-treneren etter kampen.

Skullerud var godt fornøyd med tre poeng og at laget slo tilbake etter hjemmetapet mot Odd i seriepremieren.

– Det ble litt hektisk på slutten, men totalt synes jeg det er fortjent. Jeg er glad for at vi snur det og får med oss tre poeng hjem, avsluttet Skullerud.

Glimt snytt for straffe?

Det ble en forrykende start på oppgjøret. Allerede etter tre minutters spill gikk Fitim Azemi i bakken innenfor sekstenmeteren. Hele Bodø skrek på straffe ettersom det så ut til at Ørjan Håskjold Nyland felte Glimts nyinnkjøpte spiss. Dommeren ble ikke overbevist og blåste ikke straffe.

Både vertene og gjestene skapte hver sin gode mulighet i starten av kampen, men det var ikke før etter 17 minutter den første scoringen kom. Per Egil Flo ble spilt gjennom på venstresiden. Inne foran mål fant han Ola Kamara som stanget ballen i mål. 1-0 til gjestene.

Har du Ola Kamara på ditt Tippeligamanager?

I samme situasjon ble også Glimts keeper Pavel Londak skadet. Det så ut til at keeperen landet på skulderen etter duellen med Kamara. Etter litt behandling ble Londak fraktet ut på båre med store smerter, og ble erstattet av Lasse Staw.

Etter scoringen var det tett og jevnt inn til pause, og dermed ledet Molde da lagene gikk inn for å hvilen.

Nytt Kamara-show 

Andre omgang startet som den første. Tre minutter etter pause spilte Azemi Trond Olsen alene gjennom Moldes midtforsvar. Alene med Nyland maktet ikke spissen å sette ballen i mål.

Molde kontret umiddelbart og plutselig stod dagens bursdagsbarn Tommy Høiland alene med Staw. Men også Høiland klarte ikke å få ballen i mål.

Så var det duket for mer Kamara-show. Nok en gang ble Flo spilt gjennom på venstresiden. Mens hele Glimt-forsvaret ropte på offside fant backen Kamara foran mål. Alene med Staw satte han ballen enkelt i mål. 2-0 til gjestene. Reprisen viste at Flo heller ikke var i offside.

Tippeligaen i altomfotball.no: Bodø/Glimt | Molde | Terminliste | Statistikk

Glimt hadde lite å stille opp med etter scoringen, men Papa Alioune Ndiaye prøvde likevel å skape litt spenning på slutten etter 70. minutter. Nyland avverget imidlertid skuddet fra midtbanespilleren.

Åtte minutter senere ble det likevel liv i kampen. Glimts Daniel Edvardsen la inn fra sin høyreside. Vegard Forren prøvde å klarere vekk ballen, men endte opp med å heade ballen i eget mål. Selvmål av midtstopperen. 

Rett før slutt fastsatte Mohamed Elyounoussi sluttresultatet til 3-1 med en nydelig scoring. Skuddet gikk i krysset.

Se scoringen til høyre i saken!

Slik startet lagene:
Bodø/Glimt: Londak, Edvardsen, Moe, Sané, Imingen, Furebotn, Saltnes, Ndiaye, Konradsen, Azemi, Olsen
Molde: Nyland, Linnes, Gabrielsen, Forren, Flo, Moström, Singh, Hussain, Elyounoussi, Kamara, Høiland.