– Det meste bør være klart før neste helg

Niklas Dyrhaug vurderer fortsatt å takke nei til landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Niklas Dyrhaugs karriere fikk en solid opptur etter overgangen til Team United Bakeries. Etter en god sesong tilsier mye at han vil bli tatt ut til landslaget for neste år.

Et skjerpet regelverk innebærer også at Dyrhaug må takke ja og gå tilbake til landslaget dersom han skal kunne delta i verdenscupen.

Dyrhaug har tidligere varslet at det ikke er noen automatikk i at han takker ja – nettopp fordi han er fornøyd med utviklingen som privatløper.

Fortsatt usikker

– Det har vært en veldig god sesong. Utover VM-gull, så har jeg også tatt store steg og ble nummer syv sammenlagt i verdenscupen, sa han i forbindelse med lørdagens Røldal Ned Opp.

Fremtiden er fortsatt usikker, selv om svaret nå er like rundt hjørnet.

– Begge deler er alternativer. Som jeg har sagt før holder jeg mulighetene åpne, så får vi se hva som skjer i løpet av de nærmeste dagene og ukene. 

– Når forventer du å komme til en avgjørelse?

– Jeg vil jo tro at landslagsuttaket kommer ganske snart. Det pleier å skje i forbindelse med Skarverennet. Til neste helg bør vel det meste være klart, sier Dyrhaug. 

Røldal Ned Opp ble vunnet av Harald Astrup Arnesen, foran Sindre Bjørnestad Skar og Vetle Thyli. Etter heller beskjeden innsats i storslalåmdelen av rennet, var det ikke noen av de norske langrennskanonene som maktet å hevde seg i toppen.