Bentekes hode sørget for drømmeretur til Nord-London for Tim Sherwood

Aston Villa sikret seg ekstremt viktige poeng i bunnen, og ødela samtidig for sjefens gamle klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Aston Villa 0-1
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

 – Vi har selvsagt lyst til å bli blant de fire beste, men realistisk sett... La oss være ærlige, sa Tim Sherwood da han for ett år siden var manager for et Tottenham-lag som til slutt havnet på 6. plass i Premier League.

Lørdag returnerte han til White Hart Lane som sjef for et Aston Villa som for alvor trenger poeng i bunnstriden, og satte nok realistisk sett en endelig strek over Tottenhams drøm om å havne blant de fire beste kommende sesong.

Formspissen Christian Benteke stanget nemlig inn 1-0, kampens eneste mål, med det som var hans åttende scoring på de siste seks Premier League-kampene.

– Det oser av ham gjennom hele kampen. Det er veldig solid, sa TV 2s fotballekspert Arne Sandstø.

Seieren betyr at Villa tok tre ekstremt viktige poeng i bunnstriden, i en runde der bunnlaget Leicester blant annet vant borte mot WBA.

For Tottenhams del var det trolig et siste farvel til drømmen om Mesterliga-plass. Mauricio Pochettinos lag ligger sju poeng bak fjerdeplasserte Manchester City, som spiller mot Manchester United i morgen.

Har du Sherwoods disipler på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Til tross for at vertene hadde ballen mye var det Sherwoods Villa som var det farligste laget i 1. omgang, og foruten Bentekes strålende heading som sørget for 1-0 var det også svært nære ved at Gabriel Agbonlahor doblet like før pause.

Den lynhurtige angriperens forsøk traff stolpen bak Spurs-keeper Michel Vorm, og et tannløst hjemmelag slapp dermed med skrekken og lå kun under 0-1 halvveis.

I 2. omgang fortsatte hjemmelaget det ballbesittende overtaket, men de store sjansene uteble for de liljehvite. Harry Kane hadde et skudd mot det lengste hjørnet, men scoringen uteble for andre kamp på rad med kapteinsbindet for stjerneskuddet.

I stedet var det Fabian Delph og Villa som fikk omgangens største sjanse rundt fem minutter før slutt. Midtbanespilleren driblet seg gjennom og var helt alene, men brukte litt for lang tid og oppnådde kun å fremprovosere en strålende redning fra Michel Vorm i Spurs-buret.

Fire minutter på overtid ble Aston Villa redusert til ti mann, da Carlos Sanchez meiet ned Danny Rose. Colombianeren hadde gult fra før, og gikk rett i garderoben.

Lagoppstillinger:

Tottenham: Vorm - Chiriches (Yedlin, 79.) , Dier, Fazio, Rose - Bentaleb, Mason - Townsend (Lamela, 79.), Eriksen, Chadli (Soldado, 62.) - Kane

Ubenyttede reserver: Friedel, Davies, Paulinho, Stambouli

Aston Villa: Guzan - Bacuna, Vlaar, Clark (Baker, 18.), Richardson - Cleverley, Delph, Sanchez - Grealish (Weimann, 63.), Agbonlahor (Cole, 70.), Benteke

Ubenyttede reserver: Given, Okore, N’Zogbia, Lowton