Ny utvikling i straffedramaet: Nå anker Nederland

Siste ord var likevel ikke sagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hele begynte da England fikk straffespark mot Norges J19-landslag tidligere denne uken. På stillingen 2-1 til Norge ble det gitt norsk frispark da spillerne beveget seg inn i straffefeltet før straffen ble tatt.

England anket fordi straffen, i henhold til regelverket, i stedet skulle blitt tatt på nytt.

England fikk også medhold i anken og torsdag ble resten av kampen spilt på nytt. Det betydde et straffespark og totalt 24 sekunders fotballkamp. England utlignet og gikk til EM. Det gjorde også Norge, som beste gruppetoer.

Nå anker Nederland

Siste ord er imidlertid ikke sagt. Nå anker nemlig Nederland, som mistet EM-plassen da England sikret uavgjortresultatet.

«I henhold til spillets offisielle regler er avgjørelser tatt av dommeren bindende. Videre sier UEFAs disiplinærregler for 2014 at dommerens avgjørelse ikke skal etterprøves av andre UEFA-organer», skriver det nederlandske fotballforbundet på sine hjemmesider, med henvisning til artikkel 45 i turneringens regelverk.

Dersom Nederland får medhold i sin anke vil det innebære at kampen ender 1-2, at Norge vinner gruppen og at Nederland går til EM som beste gruppetoer.