INVESTERER: Russlands president Vladimir Putin investerer i ny hutigmatkjede. Foto: AP Photo / RIA-Novosti / Mikhail Klimentyev
INVESTERER: Russlands president Vladimir Putin investerer i ny hutigmatkjede. Foto: AP Photo / RIA-Novosti / Mikhail Klimentyev

Putin investerer i «patriotisk» hutigmat

To russiske filmbrødre får over 100 millioner kroner i starthjelp fra president Vladimir Putin for å stifte en «patriotisk» hurtigmatkjede i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De prominente filmregissørene Nikita Mikhalkov og Andrej Kontsjalovskij har fått statlige lånemidler etter at de skrev brev til Putin, melder det russiske nettstedet RBK.

Prosjektet har som mål å danke ut amerikanske McDonald's og andre vestlige kjeder i hurtigmatmarkedet.

Statlig fjernsyn hyller brødrenes initiativ og slår fast at russerne er lei av hamburgerne, men prosjektet er også blitt kritisert for nepotisme.

Mens Mikhalkov vant Oscar i 1995 for filmen «Burnt By the Sun», har Kontsjalovskij en lang Hollywood-karriere bak seg.

Begge er svært Putin-vennlige, og familien har lenge vært en del av den politiske eliten i Moskva. Brødrene skrev i brevet til presidenten at de ønsker å skape alternativer til vestlige hurtigmatkjeder.

– Med tanke på prosjektets sosiopolitiske karakter, ber vi den russiske regjeringen om støtte, skrev filmregissørene. (©NTB)