IKKE ØNSKET: En ny undersøkelse viser at det britiske folk ikke ønsker hertuginne Camilla som dronning. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
IKKE ØNSKET: En ny undersøkelse viser at det britiske folk ikke ønsker hertuginne Camilla som dronning. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ny undersøkelse:
Det britiske folk vil ikke ha Camilla som dronning

Vil heller at prins Charles abdiserer enn at hertuginne Camilla tar over, viser ny spørreundersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flertallet av britene vil ikke ha Camilla som dronning om prins Charles skulle bli konge, det viser en ny stor spørreundersøkelse utført av den engelske avisen Daily Mail.

53 prosent mener Camilla ikke bør få tittelen som dronning, mot bare 32 prosent som er for.

Faktisk er det britiske folk også delt om prins Charles i det hele tatt bør ta over tronen. Halvparten av de spurte mener han burde abdisere til fordel for sin sønn, prins William.

Vil heller ha William

43 prosent sier at Charles bør la tronen gå direkte til William, mens 40 prosent sier at den naturlige rekkefølgen bør følges.

I den omfattende spørreundersøkelsen fører også avisen en popularitetsliste. Prins William og Harry er de mest populære medlemmene av kongehuset, med hertuginne Kate like bak. Alle tre får rundt 80 prosent oppslutning på popularitetsskalaen. 

Prins Andrew er det minst populære medlemmet av det britiske kongehuset med en oppslutning på bare 30 prosent.

Mener Diana ville blitt en bedre dronning

Hertuginne Camilla gjør det ikke stort bedre, hun får bare en oppslutning på 34 prosent, mens 38 prosent av de spurte sier rett ut at de ikke liker henne.

På spørsmål om hvem av lady Diana og hertuginne Camilla som ville blitt den beste dronningen slår førstnevnte «knockout» på den andre. 55 prosent svarer Diana, mens kun 16 prosent mener Camilla ville blitt den beste til å ta over etter dronning Elizabeth.