TV 2 beklager manglende bilde: – Dette skal ikke skje

Strømbrudd i Sarpsborg påvirket signalet fra Tippeliga-kampen på TV 2 Zebra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På grunn av strømbrudd i Sarpsborg by hadde TV 2 dessverre store problemer med forbindelsen med Sarpsborg stadion fredag kveld.

Dette gikk dessverre utover signalet for TV 2 Zebra-sendte Sarpsborg 08-Vålerenga, i perioden fra 19.20 til 20.15.

Flomlysene på stadion fungerte, mens omgivelsene rundt hadde mistet all strøm.

TV 2s informasjonssjef Jan Petter Dahl sier at dette ikke er godt nok.

– Jeg har snakket med Hafslund. Det de sier er at det er en lokal transformator her inne på stadion som har røket og som gjorde at vi dessverre ikke fikk strøm i TV-bussen. 

– Er dette en god nok forklaring?

– Det er en forklaring, men den er ikke god nok. Dette skal ikke skje. Det verste for oss er at vi skal gå i svart. Det må aldri skje igjen, sier informasjonssjef i TV 2 Jan Petter Dahl.

På spørsmål om hvordan dette kan skje i 2015 svarer Dahl følgende:

– Det er slike ting vi må ta opp allerede på mandag. Det er krav til at det skal være backup på backup på alt annet enn TV-produksjonen på de norske eliteseriekampene, men backup for TV-produksjonen ligger ikke inne. Det kommer selvfølgelig til å komme opp på bordet på mandag. 

Se intervjuet med Dahl i videovinduet øverst!

NFF-delegat Kjell Borgersen forklarer at det viktigste i Sarpsborg var at selve kampen ble spilt.

– Reglene er at kampen primært skal gjennomføres. Det er ingen regler i dag som tilsier at TV-sendingen skal prioriteres og gjennomføres.

– Hva er forklaringen på at flomlyset stod på og TV-lysene sluknet?

– Etter det vi har fått informasjon om har det vært noen linjer man har funnet som har vært ledige og som det har vært kapasitet på. Da prioriterte man å sette på lyset og gjennomføre kampen med de få linjene som man greide å finne strøm i, sier Borgersen.

Internasjonalt er kravet at man også skal sikre TV-sendingene
– Er det TV 2 sitt ansvar å sørge for strømtilførsel eller er det noen andre som har ansvar for det?

– Det får de som driver med mediapolitikken i NFF svare på, men i henhold til lisenskravene er kravet kun at man skal ha reservestrøm for å få gjennomført arrangementet, altså spilt kampen.

– Når dere selger TV-rettigheter for milliarder, så burde det vel være backup-løsninger også for strømleveranse til fjernsyn, slik det er på de store arenaene i utlandet?

– Det er en policy-sak som NFF får diskutere i henhold til de kontrakter som skrives med de som får rettighetene. Men det er riktig som du sier at man internasjonalt er påkrevet at man også skal sikre TV-sendingene. 

– Burde vi få slike regler også i Norge?

– Det får andre svare på enn meg. Jeg bare observerer og gjør jobben min her, sier Borgersen.

Allerede noen minutter etter at strømmen gikk i Sarpsborg skrev også Odds daglige leder Einar Håndlykken følgende på Twitter:

«Men hvor er reservestrømmen på Sarpsborg sin stadion? Pålagt å ha...»

Anleggssjef i Norges Fotballforbund Ole Myhrvold forklarte allerede da at denne reservestrømmen kun gjelder for flomlysene.

– Hvis all strøm går er kravet til NFF at flomlyset skal være tilbake innen rimelig tid, kanskje rundt et kvarter. I tillegg må lysstyrken være på minimum to tredjedeler av maks, sa Myhrvold til tv2.no lenge før TV-bildene rullet på ny.

– Omfattende strømbrudd
TV 2s ansatte på stadion fikk vanskelige arbeidsforhold.

– Så vidt jeg kan se er strømbruddet ganske omfattende. Mørke hus rundt stadion. Men flomlysa fungerer, skrev TV 2s kommentator Asbjørn Myhre på Twitter umiddelbart etter hendelsen.

Han kommenterte etter hvert oppgjøret via mobiltelefon helt til TV-bildene var oppe og gikk igjen.

– Helt mørkt i alle husene rundt stadion også. Jobbes så raskt det kan med å få sendingen opp og stå igjen, skrev TV 2s reporter Helene Husvik.

TV 2 beklager hendelsene med de manglende TV-bildene på det sterkeste.