– Hvis det ikke blir endringer, ønsker vi to å jobbe alene

Ole Einar Bjørndalen synes ikke opplegget i vinter var godt nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SJUSJØEN (TV 2 Sporten):

Ole Einar Bjørndalen har selvsagt startet forberedelsene til neste sesong - den som etter planen skal bli hans siste.

I den anledning har han også evaluert vinteren som var. 41-åringen leverte flere gode løp, men uten å vinne noen individuelle løp eller medaljer.

– Det har egentlig vært mye bra. I VM traff jeg 95-96 prosent av det optimale, jeg var veldig nær pallen og nær å vinne renn.

Fjerde-, femte- og sjetteplasser er gode løp, men andre var bedre enn meg. Jeg må bli hakket bedre neste år for å være der oppe, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten.

18-timersdager
Bedre må også opplegget rundt bli, mener 41-åringen.

Før fjorårssesongen knyttet han til seg barndomskompisen Svein Ivar Moen som sin personlige smører, men som et kompromiss for at avtalen skulle gå gjennom hos Skiskytterforbundet måtte Bjørndalen gå med på at Moen også inngikk i resten av det norske smøreteamet i konkurranseuker.

Veteranen er meget fornøyd med å ha ansatt Moen - som han lønner fullt og helt av egen lomme - men organiseringen av det hele er ikke like tilfredsstillende.

– Det er mye jobbing. På det verste har Svein Ivar jobbet 17-18 timer i ukesvis. Det skal egentlig ikke være nødvendig, men det måtte gjøres. Vi må prøve å finne en litt bedre organisering neste år. For det var ikke optimalt, sier Bjørndalen.

Og fortsetter:

– Det er helheten som er viktig her. Vi måtte gå med på et kompromiss i fjor, som vi måtte akseptere, og da ble det som det ble. Vi får se hva som er aktuelt for i år. Blir det et bra opplegg kjører vi videre, ellers får vi finne en annen løsning.

– Du ønsker at dere to jobber sammen, kun dere?

– Ikke nødvendigvis. Hvis de riktige folka blir en del av systemet, så er det ikke nødvendig. Hvis det ikke blir endringer, så ønsker vi å jobbe bare vi to, ja.

– Så hva ønsker du skal skje?

– Det tar jeg med forbundet og resten av gutta på laget. Vi har klare ønsker, svarer Bjørndalen.

Har avtale til 2016
Landslagssjef Per Arne Botnan svarer følgende på spørsmål om organiseringen i smøreteamet må endres:

– Vi må se på om vi kan gjøre noe bedre for smøreteamet og utnytte ressursene enda bedre. Hvilke steiner kan vi snu på der for at vi skal ha optimale ski om et lite år? Det må vi se på.

– Bjørndalen sier han ønsker å jobbe ekslusivt med Moen om det ikke blir endringer?

- Nå har vi gjort en avtale med Svein Ivar og Ole på to år, som gjelder fram til VM i 2016. De har gjort en evaluering av sin sesong, og har sikkert innspill til hvordan ting kan gjøres enda bedre. Det skal vi ta med i vurderinga.

– Kan det bli aktuelt å fire på betingelsene i den avtalen?

– Nå bidrar Svein Ivar allerede mest opp mot Ole på det som skjer av testing fram til snøen kommer. Det er i konkurranse og verdenscupsetting Svein Ivar har kommet inn som en del av teamet. Det bør han gjøre også, så vi legger like løp for alle som er i bua der, sier Botnan.