KIRKERISTEN: Kvinnen skulle åpne kafeen i dette området i Oslo sentrum da hun ble brutalt overfalt. Foto: Lars Barth-Heyerdahl/TV 2
KIRKERISTEN: Kvinnen skulle åpne kafeen i dette området i Oslo sentrum da hun ble brutalt overfalt. Foto: Lars Barth-Heyerdahl/TV 2

– Mann (50) voldtok kvinne på Oslo-kafé klokken 06.30 om morgenen

Mannen fulgte etter kvinnen og slo til da hun kom på jobb tidlig om morgenen på en kafé i Oslo sentrum, ifølge tiltalten. Neste uke må han møte i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge tiltalen ble voldtekten gjennomført på et bakrom i kafeen rundt klokken 06.30 torsdag 31. juli i fjor.

Mens voldtekten pågikk og etter at den var gjennomført, skal 50-åringen gjentatte ganger ha sagt til kvinnen at han skulle drepe henne hvis hun fortalte om hendelsen.

31 tips

Politiet ble imidlertid varslet, og i løpet av kort tid hadde politiet sikret seg overvåkningsbilder av mannen. Mannen ble etterlyst med bilde samme ettermiddag. 

På litt over to timer mottok Oslo-politiet 31 tips, hvorav 19 tipsere navnga mannen.
Klokken 19.13 ble han pågrepet på Grünerløkka i Oslo.

– Vi har fått masse tips, og ønsker å takke publikum fordi de har bidratt til at voldtektsmannen ble tatt, sa Kari-Janne Lid ved Oslo-politiets avsnitt for seksualforbrytelser TV 2 31. juli i fjor.

Risikerer forvaring

Til uken må mannen svare for den alvorlige tiltalen i Oslo tingrett. Påtalemyndigheten varsler at de kan kreve at mannen dømmes til forvaring. Mannen er tidligere dømt for en rekke straffbare forhold, blant annet for to voldtekter.

50-åringens forsvarer Per Johan Sjong Larsen ønsker ikke å si så mye om omstendighetene rundt saken.

– Min klient husker svært lite av det som skjedde den morgenen. Han er veldig lei seg for det han trolig har påført denne kvinnen, sier Sjong Larsen til TV 2.