– Lettere å slå Vålerenga enn Tromsø

Hjemmekampene blir nøkkelen for Sarpsborg denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SARPSBORG-VÅLERENGA (19.00): TV 2 Zebra og tv2sumo.no.

(Moss): – Sånn som jeg har opplevd Vålerenga gjennom vinteren og i første serierunde, så syns jeg de virker veldig spreke, sier trener i Sarpsborg 08, Geir Bakke, til TV 2.

– Vålerenga er aggressive, har stor løpskraft og mye engasjement på banen. Det viktigste blir at vi er med fra start. Vi må bare «rulle på» for å matche Vålerenga på fysikk fra starten av kampen, så får vi se hvordan kampen utarter seg, fortsetter treneren.

Både Sarpsborg 08 og Vålerenga vant serieåpningen i Tippeligaen. Sarpsborg vant 1-0 mot Tromsø borte på Alfheim stadion, mens Vålerenga slo Strømsgodset 3-1 på hjemmebane. Fjorårets sesong viste at Sarpsborg var nærmest umulig å slå på hjemmebane, og tapte bare to kamper på hjemlig gress i løpet av 2014-sesongen. En statistikk den nye Sarpsborg-treneren for alt i verden ønsker å bevare.

– Vi har vært gode på hjemmebane over mange år, og forhåpentligvis er vi det i år også, sier Bakke.

Målkalas
Mye mål i begge retninger symptomatisk når Sarpsborg 08 spiller fotball. At de holdt nullen og vant med ett mål mot Tromsø i serieåpningen, er et ledd i Sarpsborgs noe mer konservative spillestil for 2015-sesongen.

– Historisk sett har Sarpsborg sluppet inn flere mål enn vi har scoret, og et delmål vi har i år er å bedre på den statistikken. Så langt, etter én av tretti serierunder har vi klart det, sier Bakke.

Slipper hemningene
Leder i Fossefallet supporterklubb, Kjetil Frøne, som lover å slippe alle hemninger under kveldens oppgjør, tror kampen mot Vålerenga blir enklere enn bortekampen mot Tromsø.

– Jeg tror hjemmestatistikken holder seg i år. Vi kommer til å ta mesteparten av poengene hjemme. Det er to lag som kommer til å prestere godt i tippeligaen. Selv om jeg tror det blir jevnt, tror jeg kampen mot Enga blir lettere enn Tromsø på bortebane, sier Frøne.