BLODIG: Slik så Martin ut etter ransforsøket torsdag kveld. Bildet delte han med sine Facebook-venner, sammen med beskrivelse av ranerne. Foto: Privat
BLODIG: Slik så Martin ut etter ransforsøket torsdag kveld. Bildet delte han med sine Facebook-venner, sammen med beskrivelse av ranerne. Foto: Privat

Slik så Martin (27) ut etter å ha blitt forsøkt ranet langs E18

Han ville bare hjelpe de to mennene som tilsynelatende hadde motorstopp.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg trodde de behøvde hjelp, forteller Martin Hovin.

Torsdag kveld kjørte 27-åringen på E18 hjem til Askim etter et møte i Oslo. Ved fylkesgrensa mellom Akershus og Østfold, så han plutselig en mann stående ute i veibanen.

Saken ble først omtalt i Smaalenenes Avis.

– Han vinket meg inn på en rasteplass, og jeg så at de var to menn, samt en bil med panseret oppe. 

Hovin jobber til daglig som motorsykkelmekaniker, og tenkte at det var gode muligheter for at han kanskje kunne hjelpe de to, som tilsynelatende hadde havarert.

Rotet i bilen

Slik gikk det imidlertid ikke. 

– I dét jeg kikket under bilens panser, hørte jeg at en av mennene begynte å rote i bilen min, forteller han. 

Martin kjører motorcross, og forteller til TV 2 at det lå dyrt utstyr og verktøy i bilen. 

– Min første tanke var at denne mannen ikke var helt god. Jeg snudde meg, tok tak i jakka hans og sa at man ikke kunne oppføre seg slik, sier han. 

Blåmerker og blod

Da endret mennene, som beskrives som engelsktalende østeuropeere, tone. Martin fikk klar beskjed: "Vi skal ha det som er i bilen din". 

– Da ble jeg litt stressa. Men jeg klarte å dytte den ene mannen ned på bakken, og slo deretter den andre i ansiktet så hardt jeg kunne, forteller han. 

I basketaket fikk også Martin et slag i ansiktet, samt noen blåmerker på ribbeina. Etter at ranerne var satt ut av spill, kastet 27-åringen seg i bilen og smalt igjen døra. 

Vel hjemme hos samboeren fikk han ringt politiet, som kom hjem til han for å gjennomføre avhør. Politiet i Follo opplyste i går til TV 2 at de har lite spor å gå etter i saken

Ville stoppet igjen

Tross dramatikken, har ikke ranerne lyktes i å skremme Martin fra veien. 

– 99,9 prosent av slike tilfeller er det jo reellt at folk trenger hjelp. Jeg tror jeg har brukt opp den ene uflaksen min, sier han. 

– Kommer du til å stoppe for folk som ser ut til å trenge hjelp i fremtiden? 

– Ja, absolutt. Det er ren folkeskikk å stoppe, avslutter han.