BORTVIST: Antrekket til Macy Edgerly ble for drøyt for skolen i Texas, USA. Foto: Facebook/Erica Alyse Edgerly
BORTVIST: Antrekket til Macy Edgerly ble for drøyt for skolen i Texas, USA. Foto: Facebook/Erica Alyse Edgerly

Dette antrekket fikk Macy (18) kastet ut av skolen

Administrasjonen på Orangefield High School mente antrekket til Macy var upassende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Macy Edgerly (18) fra Texas i USA ble nylig sendt hjem fra skolen hun går på. Grunnen skal ha vært hennes «utfordrende» og «upassende» antrekk – som bestod av en tights og en lang trøye med trekvart arm.

Søsteren raser

18-åringens storesøster, Erica Alyse, ble rasende da Macy fortalte hva som hadde hendt. Hun skrev en krass tekst og delte innlegget samt et bilde av søsterens antrekket på sin egen Facebook-profil. 

– Hun følte seg fin. Hun var komfortabel med det antrekket hun hadde på seg, sier storesøsteren til amerikanske Today.com.

Skaper reaksjoner

Innlegget har nå blitt delt over 92 000 ganger, og flere amerikanske medier omtaler hendelsen som fant sted ved Orangefield High School i Orange County.

– «Jenter kan altså ikke dra på skolen i komfortable klær som dekker alt, fordi administrasjonen på skolen er redd for at hormonelle gutter ikke vil klare å kontrollere seg. Og dèt er et større problem enn å bekymre seg for klær», skriver Erica Alyse på Facebook.

Ønsker et læringsmiljø uten distraksjoner

Administrasjonen ved skolen sier til Today.com at de ikke kan diskutere bortvisningen grunnet føderal og statlig konfidensialitet, men skriver også:

– «Vi ønsker å forsikre samfunnet vårt om at Orange ISD streber etter å opprettholde et positivt og vellykket læringsmiljø for våre studenter – uten distraksjoner som omfatter studentenes kleskode