Norske Tom (23) lager låt med Will Smith

Under artistnavnet Matoma har Tom Stræte Lagergren mikset låter for Snoop Dogg, Enrique Inglesias og Jay Z. 

Tom Stræte Lagergren (23) fra Flisa i Hedmark skulle egentlig bli musikklærer. I stedet ble han til DJen Matoma, holder konserter i USA og gir i neste uke ut en singel med selveste Will Smith. 

Når 23-åringen gjester «God morgen Norge» er han beskjeden, suksessen til tross. 

– Det er ganske vilt! Det er veldig kult å se hvordan internett har gjort det mulig å gå fra å være helt ukjent til å plutselig spille i USA, sier Stræte Lagergren. 

Ikke starstruck

Det siste året har 23-åringen fra Flisa mikset låter for store stjerner for Enrique Iglesias, Eminem, Jay Z, Snoop Dogg og Will Smith. 

– Jeg blir egentlig ikke så starstruck. Vi er bare mennesker med samme lidenskap. Jeg har tatt med meg verdier fra Finnskogen der «alle er like mye verdt». Ja, jeg har møtt Snoop Dogg, Enrique Inglesias og flere av idolene mine de siste månedene, men det er musikken jeg er mest opptatt av, og det er det jeg synes er viktig.

Startet med miks på Soundcloud

Suksesshistorien startet da Stræte Lagergren for et år siden la ut en uoffisiell remix av Will Smiths «Wild wild west» på musikktjenesten SoundcloudEtter en måned hadde den 1000 plays og Stræte Lagergren hadde 100 følgere på Soundcloud. Nå har han over 100.000 følgere og låta har over 800.000 spillinger.

På spørsmålet om det blir butikk av dette, svarer DJen forsiktig:

– Ja, det blir butikk, men det er musikken som er viktig. Ikke butikken. 

Vil fortsatt bli musikklærer

Suksessen til tross, Stræte Lagergren har ikke gitt opp musikklærerdrømmen. 

– Jeg har alltid hatt lyst til å være en inspirasjon for kids. Å være musikklærer er en fin måte å være et forbilde og få spre glede gjennom musikk. Man kan bruke musikk til alt. 

Se hele intervjuet fra «God morgen Norge» øverst i saken.