TIPPELIGA-MANAGER: Jesper Mathisen gir deg rykende ferske tips før hver serierunde. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TIPPELIGA-MANAGER: Jesper Mathisen gir deg rykende ferske tips før hver serierunde. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Her er tipsene som tar deg til topps

Vår ferske managerekspert Jesper Mathisen gir deg tipsene som sender deg mot toppen i Tippeliga-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Start-kapteinen sliter med en kneskade, og blir trolig ikke å se på fotballbanen i årets sesong. I stedet tar han steget over i managerrollen. På tv2.no styrer han troppene til FC Mathisen. I tillegg vil 28-åringen innta rollen som vår egen manager-ekspert.

Fast i FotballXtra
Før hver runde vil Jesper gi deg siste oppdateringer før du tar ut laget ditt. Hvem bør du kvitte deg med, hvem bør starte? Hvem er skadet, og hvem soner karantene? Skal du kjempe i toppen kan det lønne seg å lytte til sørlendingens råd.

Jesper vil også bidra med innspill og nyheter fra Tippeliga-manager i FotballXtra, i tillegg til oppsummering av helgens runde hver mandag.

Spill Tippeliga-manager her!

Topper ekspertligaen
Etter første serierunde topper selvsagt Jesper Mathisen TV 2s egen ekspertliga klart, foran Mini og Freddy dos Santos, med Ole Martin Årst på en foreløpig klar jumboplass. Også i sammendraget ligger Jesper bra plassert - topp 300 av rundt 14.000 deltakere så langt. 

Her følger Jesper Mathisens vurderinger av den kommende serierunden:

Ukens overganger:

Helland ut - Occean inn
Kapteinen på FC Mathisen blir satt ut av laget i runde 2. Ikke grunnet disiplinære årsaker, men rett og slett på grunn av en skade. Pål André Helland leverte i 1. runde og er garantert tilbake i runde 3, men nå er det duket for Olivier Occean på et Odd i storslag.

EKSPERTLIGA: Jesper Mathisen, Ole Martin Årst og Freddy dos Santos utgjør sammen med Mini TV 2s ekspertliga. Til høyre programleder Helene Husvik.
EKSPERTLIGA: Jesper Mathisen, Ole Martin Årst og Freddy dos Santos utgjør sammen med Mini TV 2s ekspertliga. Til høyre programleder Helene Husvik.

Odd har vist storform gjennom hele vinteren og viste også i Molde at de kommer til å være med helt der oppe i år. Det store spørsmålet er om Occean kommer til å få starte denne kampen? Frode Johnsen kom inn og gjorde sine saker bra i Molde, men jeg tror Occean får sjansen igjen og da er han et godt kjøp til 7.5.

Riski ut - Samuelsen inn
Dette byttet blir ikke gjort fordi jeg har mistet troa på Riku Riski, men hans prislapp og det faktum at Jone Samuelsen må inn på laget gjør at dette byttet må gjennomføres. Odd skal ut i en grei hjemmekamp mot Stabæk som jeg tror de vinner, mens RBK skal ut i en knalltøff bortekamp mot Haugesund. På TL-Manager får man 3 poeng hvis laget vinner, og derfor prøver jeg hele tiden å ha spillere på banen som jeg tror er involvert i seire for sine respektive lag.

Ondrasek ut - Vilhjalmsson inn
Tromsø skuffet stort i premieren og skapte nesten ingenting fremover. Jeg tror de får det enda tøffere i Stavanger, og dermed er ikke Zdenek Ondrasek mannen å ha på banen denne runden. Det er derimot min gode venn Matthias Vilhjalmsson, som er i storslag. Var god mot LSK og har vist god form i hele vinter. Spiller spiss på hjemmebane mot et Sandefjord som skal få det tøft på Sparebanken Sør Arena. Jeg tror på mye innlegg fra Start sin side, og da er Vilhjalmsson en av de beste avslutterne i ligaen.

Spillere jeg svært gjerne skulle hatt på laget:

Espen Ruud: Bør være inne på alle lag, men jeg fikk ikke plass til han denne runden. Man kan kun ha 3 spillere fra hvert lag, og Rossbach, Samuelsen og Occean fyller kvoten fra ODD. Ruud har ligaens beste innleggsfot og slår fantastike dødballer. Det kommer til å resultere i masse poeng utover sesongen, og Ruud skal inn på FC Mathisen etterhvert!

Ole Martin Rindarøy: Har vært et friskt pust siden han ankom Sparebanken Sør Arena. Var solid i første kamp mot LSK og er utrolig offensiv. Det elsker alle TL-managere! I siste treningskamp mot Bodø/Glimt før serien startet skåret han 1 mål og hadde 3 assist, får vi se noe av det samme i helgens kamp?

FC Mathisen (3-4-3):

Rossbach

Linnes(C) - Forren - Kristiansen

Zahid - Jensen - Samuelsen - Zajic

Kamara - Occean - Vilhjalmsson

Benken: Busk, Gabrielsen, Hodnemyr, Åsen

Kaptein: Martin Linnes. Ligaens mest offensive høyreback og han har folk rundt seg som er veldig flinke til å spille han god. Selv om han koster 7.0 tror jeg han er den forsvarsspileren som sanker flest poeng i løpet av hele sesongen. Assist og seier mot et vaklende Glimt-lag? Kaptein på rundens lag!