Hvem vinner toppkampen?

Det er to svært sterke lag som barker sammen i kveldens TV-sendte oppgjør i Altibox-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går fikk vi servert en meget severdig match i StarCraft 2 fra Altibox-ligaen, i kveld er det klart for mer e-sport-moro! 21:00 vises nemlig hovedkampen i fjerde serierunde av League of Legends på TV 2 Sumo. I denne ukens hovedkamp er det BX3 og Atraxy, begge ansett som norske topplag, som skal møtes til dyst.

Denne artikkelen er levert av Gamermag.no – et norsk nettsted med e-sport i hovedfokus.

Etter tre serierunder begynner tabellen i League of Legends å sette seg. Noen av lagene har prestert bedre enn forventet, mens enkelte ikke har innfridd helt. Det er imidlertid sju serierunder igjen i Altibox-ligaen, og ingen lag er ute av kampen om sluttspill ennå.


PRØV TV 2 SUMO GRATIS!

Atraxy har møtt GamersLeague, BX3s andrelag og Celestial Gaming så langt, og de har seiret over de to førstnevnte lagene og spilt uavgjort mot sistnevnte. En solid start på sesongen, med andre ord.

- Ser framgang i lagspillet vårt

Laget ligger for tiden på en foreløpig delt annenplass sammen med Team Convention og Celestial Gaming, og de viser ingen tegn til å stagnasjon. Senest i påsken viste de også at de klarer å prestere godt utenfor ligaspill. Under The Gathering havnet de på annenplass etter et tap mot Celestial Gaming, dog med to innbyttere.

- Vi dro på The Gathering mest for moro skyld. Derfor hadde vi ikke med hele laget. En liten "motivasjonsboost" var det kanskje, men den kommer mer av at vi har spilt mye og ser framgang i lagspillet vårt, sier Simon "Slemp" Ellefsen, toppbanespilleren for Atraxy.

Trent mye den siste tiden

Han forteller også at laget har tro på at de kommer til å vinne oppgjøret mot BX3, og at de alltid går inn i kamper med innstillingen om å vinne uansett motstander.

- Jeg tror naturligvis at vi kommer til å vinne 2-0. Alle som spiller på dette nivået bør jo tenke at de både kan og vil slå motstanderen sin. Jeg vet ikke så mye om hvordan BX3 er som lag nå, men basert på individuelle ferdigheter og både deres og våres resultater mot andre topplag så tror jeg kampene kan bli spennende og jevne, sier han.

- Når ingen kjenner hverandre spesielt godt så handler det nok mye om hvem som venner seg til motstanderens spillestil først. Det er også derfor jeg tror vi vinner. Historisk sett er vi gode på dette og vi har trent mye i det siste, fortsetter Ellefsen.

- Vi er et av de sterkere lagene

På spørsmål om hvor forberedt laget føler seg foran møtet med BX3, understreker Ellefsen at all treningen den siste tiden har gjort dem klare for kampen.

- Vi er jo et av de sterkere lagene vi også, så sånn sett ser vi ikke på BX3 som et mye bedre lag enn vårt eget. Og kampene er like viktige som mot de andre topp fire-lagene. Vi har fått tid til å spille en del i det siste, så vi er nokså godt forberedt, sier han.

BX3 på sin side har hatt en ujevn start på sesongen. Seier mot SupaGoatSmuggla, uavgjort mot Team Convention og i den forrige runden tapte de mot Celestial Gaming. Sluttspillet er fortsatt innen rekkevidde, men kampen mot Atraxy kan vise seg å bli skjebnesvanger om laget vil være med å kjempe om seieren.

Etter tapet mot Celestial Gaming har laget gjort endringer i forsøk på å forhindre at de går på et nytt tap.

- Jeg vil ikke si for mye, men vi er nærmere identiteten vår som lag nå enn mot Celestial Gaming, sier BX3s Sondre "tivity" Afdal.

Lover ikke seier

Dette tyder på at laget ikke har planer om å gi slipp på teten i ligaen helt ennå, og Afdal anerkjenner at kampen mot Atraxy kan bli vanskelig, men at de likevel har troen på å gå seirende ut av oppgjøret.

- Jeg tror vi har gode sjanser, men kan ikke love noe. Atraxy ser sterkere ut enn før, innrømmer han.

Før sesongen ble BX3 ansett som ett av de fire lagene som skulle ende opp i sluttspillet, sammen med Celestial Gaming, Lions og nettopp Atraxy. Om de fortsetter å gi fra seg poeng kan dette  endre seg. Derfor blir kveldens oppgjør et av de største i ligaen hittil.

Kampen starter i kveld klokken 21:00 og sendes direkte på TV 2 Sumo. Om du ikke har et aktivt Sumo-abonnement kan du få 14 dager gratis med TV 2s pågående e-sportkampanje.

Les mer om Altibox-ligaen og e-sport på TV 2s e-sport-seksjon!

Andre nyheter fra Gamermag:
The Gathering reagerer på VGTV-reportasje
Funn1k og Artsyle tilbake i Na´Vi