Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Fotballryktene: – Walcott og Sterling i sensasjonell byttehandel 

Og United kan vinne kampen om nederlansk stjernespiss. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. juli åpner overgangsvinduet og de europeiske klubbene kan igjen bruke sjekkheftet.

Nå som sesongen går inn i en sluttfase er det siste mulighet for klubbene til å kartlegge potensielle sommerkjøp.

Her er fredagens rykter:

Vi starter nok en gang med den evigvarende sagaen rundt Raheem Sterling.  Ungguttens kontrakt med Liverpool går ut sommeren 2017 og foreløpig har han vegret seg mot å forlenge den. Manchester City og Arsenal skal være blant beilerne og nå tar rykteflommen enda en ny vending. For den britiske tabloiden Daily Star melder at Sterling skal inngå i en sensasjonell byttehandel med Arsenal og Theo Walcott.  Ifølge avisen forlanger Liverpool 238 millioner kroner og Walcott med på kjøpet for at Sterling skal bli Arsenal-spiller.  Det hører med til historien at Walcott krever en kraftig lønnsøkning i Arsenal, til tross for at han stort sett har gått skadet de siste sesongene. Så Liverpool må nok ut med en høyere lønn til Walcott enn det de nekter å gi Sterling. 

Vi holder oss i Liverpool. Ifølge The Guardian har Everton satt Tom Cleverly øverst på sin ønskeliste for sommeren. Midtbanespilleren er for tiden på utlån fra Manchester United til Aston Villa og står uten kontrakt etter sesongen. Roberto Martínez ønsker ifølge avisen å hente inn to eller tre nye spillere i sommer for å hindre gjentakelse av denne sesongens skuffende prestasjoner. En annen som er på Martínez' liste er Uniteds Adnan Januzaj, melder Manchester Evening News.  Everton-manageren ønsket å hente kanten til Goodison Park i januar, men den gang ønsket ikke United å slippe ham.  Kanten har ikke spilt siden han kom inn som innbytter i FA-cupkampen mot Arsenal 9. mars og har kun startet syv ligakamper denne sesongen. 

Vi beveger oss til Manchester. I den røde delen sitter Louis van Gaal og ønsker seg den nederlandske storscoreren Memphis Depay. 22-åringen har så langt scoret 19 mål på 25 ligakamper for PSV denne sesongen. PSV-direktør Marcel Brands sier til ANP at han er forberedt på å miste spissen etter sesongen. Ifølge Daily Mail ønsker han å spille under sin tidligere landslagssjef Louis van Gaal. Også Tottenham, Manchester City og Paris Saint-Germain er interesserte i Depay. 

Byrival City går også hyppig igjen i ryktespaltene og linkes stadig til den ene stjernen etter den andre. The Times melder at klubben er favoritter til å sikre seg Kevin De Bruyne dersom han forlater Wolfsburg i sommer. 22-åringen kom til Chelsea i januar 2012, men ble umiddelbart lånt ut igjen til Genk. Sesongen etter tilbragte han på lån i Werder Bremen. Etter ni kamper i Chelsea-trøyen ble han i 2014 solgt til Wolfsburg. 

Tottenham har sluppet inn 45 mål så langt denne sesongen. Kun Newcastle og de tre bunnlagene QPR, Burnley og Leicester har sluppet inn flere mål. Derfor ønsker manager Mauricio Pochettino å forsterke forsvaret til sommeren.  

Ifølge The Mirror står Schalke-forsvareren Benedikt Howedes øverst på ønskelisten. Også Köln-backen Kevin Wimmer skal være på vei inn dørene på White Hart Lane til sommeren. 

På tampen tar vi med at den tidligere Liverpool-angriperen Dirk Kuyt returnerer til Feyenoord. Ni år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool. Kuyt har signert en ettårskontrakt med den Rotterdam-klubben, som ligger som  nummer tre på tabellen i nederlandsk Æresdivisjon.