Seks uker etter at Isabell (9) fikk nytt hjerte fikk hun kreftdiagnose

Nå takker Isabell de som gjorde sykehushverdagen hennes lettere.

Allerede fra hun var liten baby var Isabell (9) mye syk. I nesten to år var den lille jenta inn og ut av sykehus.

Da hun rundet fem år startet problemene på nytt.

Måtte ha nytt hjerte

– Det begynte så smått. Hun begynte å bli veldig slapp og hostet mye. Vi trodde det var en forkjølelse. Hun orket ikke gå ut og leke, frøs hele tiden, mistet matlysten og gikk kraftig ned i vekt. Til slutt begynte hun å våkne med blå lepper om morgenen, forteller mamma Ann-Charlott Gulbrandsen (32) til God morgen Norge.

Legen hadde først mistanke om astma. Men da magen til slutt stod på spreng, ble hun sendt til sykehuset. Deretter videre til Rikshospitalet hvor de fant ut at både hjerte og lever var i ferd med å svikte. En hjertetransplantasjon var det eneste som kunne hjelpe henne.

NYTT HJERTE: Isabell (9) kort tid etter hjertetransplantasjonen i september i fjor. Foto: Privat.
NYTT HJERTE: Isabell (9) kort tid etter hjertetransplantasjonen i september i fjor. Foto: Privat.

I september fikk familien endelig telefonen de hadde ventet på. Ett nytt hjerte var klart til Isabell.

Ble dårlig igjen

Her kunne historien stoppet. Men etter bare seks uker ble den lille jenta syk på nytt. Også denne gangen startet det som en uskyldig forkjølelse.

– Vi ble på nytt sendt på Rikshospitalet. De fant ikke ut hva det var, men etter mange undersøkelser fikk vi beskjed om at Isabell hadde fått kreft.

Hun ble diagnostisert med PTLD, en form for lymfekreft som kan ramme personer som har transplantert organ. Likevel er det sjeldent at barn får denne kreftformen.

Lyspunkt i hverdagen

LYSERE HVERDAG: Isabell fikk både nye venner og interesser på sykehuset. Foto: Privat.
LYSERE HVERDAG: Isabell fikk både nye venner og interesser på sykehuset. Foto: Privat.

Selv om hun har tilbragt utallige netter på sykehus siden hun var fem år gammel, er det én ting Isabell er sikker på. Hun har ikke bare hatt det kjedelig på sykehuset!

– Det er ekstra kjedelig når man blir veldig syk og må på isolat, men det har vært moro ting også. Jeg likte spesielt godt sykehusklovnene, fritidsklubben, trylleshowene og musikkstundene, forteller Isabell til programleder Peter Bubresko.

Etter tiden på sykehuset har Isabell også blitt veldig glad i å male, og nå har hun laget en Facebook-side hvor hun deler maleriene sine.

Takker Barnestiftelsen

Også mamma er glad for aktivitetene som datteren har fått delta i. Nå vil familien takke Barnestiftelsen som har gitt Isabell en bedre hverdag.

– Det gjelder å ha et lyspunkt å holde seg fast i. Fritidsklubben og klovnene har gjort tiden på sykehuset mye enklere, tilføyer Gulbrandsen.

Barnestiftelsen er en veldedig stiftelse som har som eneste formål å gjøre det bedre for syke barn som behandles hos Oslo Universitetssykehus. Stiftelsen er statlig finansiert, men er likevel avhengig av andre frivillige bidrag for å utvikle seg. Fredag 10. april vil derfor visse utvalgte klesbutikker rundt om i landet donere halvparten av sine inntekter til barneaktivitetene.

Se hele innslaget fra God morgen Norge øverst i saken.