Storfavoritten fikk sjokk

StarCraft 2-stjernen Jens «Snute» Aasgaard ble overrasket i sin TV-debut i Altibox-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går kveld spilte Norges største e-sportutøver, Jens «Snute» Aasgaard, sin aller første TV-kamp i Altibox-ligaen (se avslutningen av kampen i videovinduet øverst).

Aasgaard er ligaleder i StarCraft 2-delen i ligaen, og en stjerne i det internasjonale sirkuset. Nordmannen er faktisk regnet som den beste spilleren i verden utenfor Sør-Korea, og lever godt av å drive med e-sport på fulltid.

Syk rival

Torsdag kveld fikk vi altså se ham i aksjon på TV 2 Sumo, i duell med en småsyk Tin «CreamCake» Duong. Utfordreren hadde liten tro på at han skulle ryste Aasgaard før matchen, og det startet også som ventet på første kart.

PRØV TV 2 SUMO GRATIS!

«Snute» tok en kjapp 1-0-ledelse, og da virket det som om favoritten bare skulle kontrollere dette inn.

Da kom sjokket.

«CreamCake» overrasket alle og var svært offensiv på andre kart. Publikum jublet hemningsløst da stjernen fikk en på snuten, og tapte sitt aller første kart i årets ligaspill. Dermed sto det 1-1 i kampen.

Grei kontroll

Etter dette var det imidlertid ingen tvil. Aasgaard kontrollerte kampen stor sett greit inn og vant til slutt 3-1. Dette var hans fjerde seier av fire mulige i Altibox-ligaen.

- Jeg sleit litt i starten, og jeg synes «CreamCake» spilte veldig bra, men det gikk vel egentlig som forventet, sier Aasgaard til TV 2.

Tin «CreamCake» Duong hadde ikke fått en optimal oppladning på grunn av sykdom, men klarte likevel å markere seg mot superstjernen.

- For meg gikk det bedre enn forventet. Jeg kunne kanskje gjort det enda bedre, men jeg er likevel ganske fornøyd med resultatet, sier «CreamCake» til TV 2.

Neste runde i StarCraft 2 er om en liten uke, torsdag 16. april kan du se kampen mellom ReaVer og Evire direkte på TV 2 Sumo klokken 21:00.

Det er imidlertid klart for mer e-sport allerede i kveld. Klokken 21:00 kan du se League of Legends-kampen mellom de to sterke lagene Atraxy og BX3 direkte på TV 2 Sumo!

Hvis du ikke har tilgang til Sumo, kan du prøve gratis i 14 dager her!

Les mer om Altibox-ligaen på TV 2s e-sport-seksjon.