SKYTING: En politimann søker etter en bevæpnet mann i en av bygningene til U.S. Census Bureau. FOTO: AP Photo/Cliff Owen
SKYTING: En politimann søker etter en bevæpnet mann i en av bygningene til U.S. Census Bureau. FOTO: AP Photo/Cliff Owen

Skyting på føderalt kontor i USA

En væpnet mann forskanset seg i hovedkvarteret til en føderal etat utenfor USAs hovedstad Washington etter å ha skutt en vakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde natt til fredag norsk tid. 

Vakten som ble skutt mens han sto vakt utenfor US Census Bureaus kontorer i Suitland i delstaten Maryland, ble brakt til sykehus med kritiske skader.

Han døde senere av skadene, melder NBC Washington.

Hendelsen endte med en dramatisk politijakt inn i hovedstaden, der den antatte gjerningsmannen ble skutt i hodet, opplyser politisjef Cathy L. Lanier til Washington Post.

Vedkommende er ikke død, og situasjonen er avklart, ifølge en talsperson for FBI, som tilføyer at hendelsen ikke har noen tilknytning til terrorisme. To politifolk ble skadd i forbindelsen med biljakten, men skadene er ikke livstruende.

Lokale medier meldte tidligere på kvelden at gjerningsmannen hadde forskanset inne på kontorene etter å ha skutt vakten, og at det var hørt en rekke smell fra bygningskomplekset, men opplysningene er ikke bekreftet.

Rundt 5.000 mennesker har sin faste arbeidsplass i Census Bureaus hovedkvarter utenfor Washington.

NTB/TV 2