Stavanger  20150406.
Første runde av sju NM-finaler i ishockey mellom Stavanger Oilers og Storhamar  (4-2) i DNB arena.
Oilers Dan Kissel i duell mot Storhamars keeper Andrew Engelage og Patrik Bäärnhielm under ishockeykampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar i DNB arena. 
NM-sluttspillet ishockey mandag, finale 1. kamp.
 Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Stavanger 20150406. Første runde av sju NM-finaler i ishockey mellom Stavanger Oilers og Storhamar (4-2) i DNB arena. Oilers Dan Kissel i duell mot Storhamars keeper Andrew Engelage og Patrik Bäärnhielm under ishockeykampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar i DNB arena. NM-sluttspillet ishockey mandag, finale 1. kamp. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Rekdals oddstips: Sluttspill-drama

Tipper ny Stavanger Oilers-seier i NM-finalene mot Storhamar

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KÄRPÄT OULU - JYP JYVÄSKYLÄ (LIIGA 40) H: 1,65 U: 3,80 B: 3,60
Semifinale i det finske sluttspillet, det står 2-2 i kamper. Kärpät er regjerende seriemestere. De vant ligaen med 115 poeng. Det er sterkt, nærmeste utfordrer var Tappara med 106. De slo greit ut SaiPa med 4-1 i kamper i kvartfinalene, men har fått bra motstand av JYP her. Alle fire kampene i denne kampserien har endt med hjemmeseier, Kärpät vant hele 8-3 over JYP sist hjemmekamp, JYP slo tilbake med 2-1 seier sist. Spiller for spiller er nok Kärpät noe bedre, og det kan bli ny hjemmeseier her.

STAVANGER - STORHAMAR (GET) H: 1,60 U: 4,40 B: 3,50
NM-finaler, kamp tre. Det står 1-1 i kamper etter Storhamar slo tilbake på egen is tirsdag. Det var Stavangers første tap i sluttspillet 2015, men det var en meget jevn kamp som ble avgjort av tidligere Oilers-spiller Patrik Bäärnhielm. Oilers vant dog skuddstatistikken 36-20. Nå er det tilbake til DNB Arena og den mindre isflaten Oilers trives å spille på. Her er det en omstilling for alle lag som kommer på besøk. Stavanger har nok en fordel av det, men de har også det beste laget med desidert høyest maksnivå. Skal vinne her dersom de spiller opp mot sitt beste.

TAPPARA - LUKKO RAUMA (LIIGA 40) H: 2,05 U: 3,60 B: 2,60
Alexander Bonsaksen og Tappara klatret oppover tabellen hele vårsesongen, og knep til slutt andreplassen med tre poengs margin til Lukko Rauma, som de møter i semifinalene her. Det står 3-1 i kamper til Lukko, så Tappara er i trøbbel og må vinne, hvis ikke er det sommerferie. Det startet godt med 5-2 seier hjemme i Tappara, deretter tapte de tre strake 1-2, 1-2 og 4-5. Tre ettmålstap på rad og tapt hjemmefordel er hardt å svelge. Nå står de med ryggen mot veggen på egen is, og Rekdal tror de vinner.