SMADRET: Vrakdeler etter Airbus-flyet ligger strødd i fjellsiden nær Le Vernet i Alpene. De etterlatte fikk tilbud om å besøke ulykkesstedet. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
SMADRET: Vrakdeler etter Airbus-flyet ligger strødd i fjellsiden nær Le Vernet i Alpene. De etterlatte fikk tilbud om å besøke ulykkesstedet. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

– Kvinne løy om at hun mistet slektning i flystyrt for å få gratis tur til Frankrike

Den tyske kvinnen skal ha fløyet til Sør-Frankrike to ganger på Lufthansas regning etter å ha hevdet at hun mistet et søskenbarn i flyulykken i Alpene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver avisen Halterner Zeitung, ifølge AP.

Avisen kommer ut i Haltern, som ble svært hardt rammet av ulykken. 16 skoleelever og to lærere fra en skole i byen mistet livet i flystyrten. Kvinnen som nå etterforskes, skal ha hevdet at hun var søskenbarnet til en av lærerne som omkom.

Markus Tewes, som er talsmann for politiet i byen Hoexter, bekrefter at politiet etterforsker mulig svindel og at kvinnen vil bli avhørt etter at Lufthansa meldte fra om saken.

150 døde

150 mennesker døde da Airbus A320-maskinen fra Germanwings styrtet i Alpene 24. mars underveis fra Barcelona til Düsseldorf. Germanwings eies av Lufthansa. Foreløpige opplysninger tyder på at flyets styrmann Andreas Lubitz krasjet flyet med vilje.

Lufthansa tilbød de etterlatte gratis transport til krasjstedet. Det er dette tilbudet den tyske kvinnen mistenkes for å ha benyttet under falske forutsetninger.

Deltok med sørgende

Faren til den omkomne som kvinnen opplyser til Halterner Zeitung at kvinnen verken er slektning, venninne eller bekjent av den døde. Likevel skal kvinnen både ha besøkt ulykkesstedet og minnesteinen, og hun skal ha fått psykologisk hjelp.

Lufthansa opplyser at selskapet gransker det som synes å være «en beklagelig enkelthendelse».

Germanwings og Lufthansa jobber nå med å fjerne vrakdeler og forurensning fra ulykkesstedet. Arbeidet vil ta mellom seks og 18 måneder, sier Lufthansa-talsmann Boris Ogursky.