Kristoff vil toppe verdensrankingen med Roubaix-suksess

Kan bli første nordmann på ranking-toppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roubaix (TV 2): Alexander Kristoff tok sin 11. seier denne sesongen da han vant Scheldeprijs på onsdag. Seieren kom bare tre dager etter Flandern-triumfen, og gjorde nordmannen historisk.

Ingen ryttere har tidligere vunnet tredagersrittet De Panne, Flandern rundt og Scheldeprijs på en uke.

Søndag kan han skrive seg inn i historiebøkene på ny. Med seier eller 2. plass i Paris-Roubaix vil han passere Richie Porte og være første nordmann til å toppe rankinglisten til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

I STØTET: Alexander Kristoff har hatt en eventyrlig vårsesong. AFP PHOTO / FRANCOIS LO PRESTI
I STØTET: Alexander Kristoff har hatt en eventyrlig vårsesong. AFP PHOTO / FRANCOIS LO PRESTI

Porte har samlet 303 World Tour-poeng så langt denne sesongen. Kristoff har 233 poeng. En førsteplass på søndag belønnes med 100 poeng, mens 2. plass gir 80 poeng.

– Det hadde vært kult, men det er på slutten av sesongen det teller. Porte skal kjøre flere løp fremover som jeg ikke skal kjøre. Jeg er ferdig med World Tour-løp frem til Sveits rundt. Det er en stund til, sier Kristoff til TV 2.

– Føler du deg som verdens beste syklist?

– Jeg har ikke den følelsen. Jeg føler meg som den samme mannen, men jeg ser jo på rankingen at jeg ligger bra an, smiler han.

I fjor ble det knall, fall og punkteringer for Katjusja-rytteren i Paris-Roubaix. 

– Jeg punkterte i Arenberg-skogen, og da var det over for min del. Hvis jeg skal kunne vinne søndag, må jeg ha litt flaks og slippe unna trøbbel i avgjørende faser. Dersom det kommer seg noen løs, tror jeg det blir tungt å kjøre det inn igjen, sier Kristoff.