Eggen om Ødegaard-kritikken: – Det vil kommer mer, og det må han tåle

Tidligere Spania-proff Dan Eggen tror problemstillingen rundt hvilket lag Ødegaard skal trene med er reell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at AS-journalist Frédéric Hermel, i en kommentar onsdag, ytret sin skepsis til Martin Ødegaards rolle i Real Madrid, har ikke reaksjonene latt vente på seg.

Torsdag sa Hermel selv blant annet følgende til TV 2:

– Grunnen til at han ble benket forrige kamp er at det er en viss bekymring rundt det at han ikke har lyst til å trene med Castilla.

C Mores La Liga-ekspert Petter Veland tror Hermels påstander kun kan skrive seg inn i rekken av spekulasjoner rundt det norske stortalentet.

– Martin Ødegaard har ikke fått spille for Castilla den siste tiden, og da begynner media å spekulere i årsaker til det. Men det må han lære seg å håndtere, for det kommer bare til å øke i omgang i årene som kommer. Jo større stjerne Ødegaard blir, desto større blir overskriftene og løgnene, sier Veland.

– Må finne seg i å få kritikk
Det er trenerutvikler i NFF og tidligere Spania-proff Dan Eggen enig i.

– Han må finne seg i et mer kritisk blikk fra de offentlige omgivelsene. Han er vant med å være en gullgutt og han har et talent som roses opp i skyene. Både det og det vi ser i spanske medier nå, må han bare regne med. Slike saker, som kanskje ikke er de beste for ham, kommer det til å komme mange flere av. Det må han tåle – og det hører med, sier Eggen til TV 2 og legger til at han tror Ødegaard takler kritikken fint.

– Det tror jeg så absolutt. Jeg har all grunn til å tro at han takler dette bra.

– Han kommer til å takle det
Eggen sier at det den norske 16-åringen nå opplever, er en naturlig del av læringsprosessen han nå er midt i.

– Jeg er sikker på at folkene rundt Ødegaard er bevisste på dette og at de tar hånd om det. Så må vi bare regne med at han som spiller vil gjøre noen feil, at det vil være misforståelser og at han gjør noe galt. Det har omtrent ikke skjedd til nå, men når det skjer, så tror jeg at han kommer til å takle det også, sier Eggen engasjert.

Frédéric Hermel er kjent for å ha et svært godt innblikk i hva som til enhver tid rører seg i Real Madrid-leiren. Men Eggen sier at man aldri kan være sikker på at det som skrives – av både Hermel og andre – er sant.

– Jeg vil verken si at man skal tro på det eller la være. Faktum er at AS er en ren fotballavis som hver dag må ha nok stoff til å fylle en avis. Og da kan det selvsagt bli mye rart. På den annen side skal vi ikke glemme at både AS og Marca vanligvis er særdeles velinformerte. Det de skriver viser seg ofte å stemme.

– Kan man stole på det de skriver?

– Nei, men det er en avis som har tilgang på en del bakgrunnsmateriale. At alt de skriver er sant, kan jeg derimot ikke garantere.

– Hva mener du om det Hermel skriver om at Ødegaard ikke følger nok treninger med andrelaget?

– Problemstillingen er nok reell. Når man følger et slikt opplegg vil det komme noen konfliktsituasjoner, både på sosialt, taktisk og med tanke på samhandling. Men disse situasjonene er forutsigbare, sier Eggen.

– Det faglige går foran alt
Den siste tiden har det også blitt spekulert i om Ødegaard er «lovet» spill for førstelaget.

– Jeg vil ikke legge så mye vekt på det. Ancelotti må ha tro på talentet hans og det må være helt åpenbart at han forsvarer en plass på førstelaget. Hvis han ikke gjør det, og kommer inn på førstelaget egentlig uten å være god nok, kan det egentlig være det samme, sier Eggen og fortsetter:

– Slik som jeg kjenner Martin, er han så fokusert og så interessert i det faglige og det fotballmessige at det går foran alt.

Se hele intervjuet med Dan Eggen i videovinduet øverst!