Hushovd: – Det Kristoff gjør er helt sykt

Thor Hushovd er imponert over Alexander Kristoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Thor Hushovd ville aldri byttet VM-triumfen mot seier i Paris-Roubaix, men hvilken seier som egentlig er størst, er sykkelpensjonisten usikker på.

– Det er vanskelig for meg å svare på når jeg står her som tidligere verdensmester. Men alle vet hva et VM er, og det gjør ikke alle om klassikerne. Sånt sett er det nok delte meninger om hvilket ritt som er viktigst og størst, sier Thor Hushovd til TV 2.

Hushovd har byttet ut sykkeltrikoten med sort dress og hvit skjorte når han møter TV 2. På spørsmål om han ville byttet ut den like hvite VM-trøya han vant i 2010 med seier i Paris-Roubaix, er Hushovd vesentlig klarere.

– Nei!

Flandern tilsvarer VM
En betraktelig mindre inhabil TV 2-ekspert, Johan Kaggestad, trekker frem det historiske suset og det faktum at de fem monumentene var etablert allerede før syklistene hadde et VM- og OL-ritt å konkurrere i. Kristoffs seier i Flandern rundt blir som å vinne en VM-distanse med ski på beina, mener Kaggestad.

– Det å vinne Flandern rundt sidestiller jeg med å vinne VM i langrenn, kombinert, hopp eller friidrett. Jeg ikke sikker på om folk er klar over hva slag valør klassikerne faktisk har. Men for syklistene betyr de uten tvil mye, sier Kaggestad.

Hyller Kristoff
Hushovd syns det er fint at man trekker paralleller mellom karrieren hans og Kristoffs stadig økende premiesamling. Den pensjonerte syklisten er full av lovord om landsmannen.

– Det Kristoff gjør nå er helt sykt. Enkelt og greit. Løp som Flandern er så harde og så vanskelig å vinne. Det er så mye som skjer underveis i tillegg til et vanskelig taktisk spill. Per dags dato er Kristoff rett og slett bare bedre enn resten av feltet. Han trår fortere og hardere og vinner på god gammeldags måte, sier Hushovd.

Trodde ikke på unge Kristoff
Forflytter man seg til Brumunddal og skrur klokken tilbake til juni 2007, har pipen en annen lyd. Etter et lengre utbrudd under fellesstarten i NM, hvor både storfavoritt Hushovd og en nittenårig jypling med etternavn Kristoff sitter, vinner den daværende Maxbo Bianchi-syklisten over Hushovd i spurten. Selv om Kristoff tok skalpen på Hushovd allerede første gang de duellerte, så ikke Hushovd det potensialet Kristoff nå viser.

– At han skulle bli så bra som nå, hadde jeg ikke trodd i det hele tatt. Man må være så ærlig å si at det egentlig ikke var noen andre som gjorde heller. Man så jo på Edvald som den store, kommende stjernen. Kristoff har jobbet målrettet og beinhardt over mange år og har virkelig fått uttelling for det de siste to-tre sesongene. Nå ser det ikke ut til å stoppe noen gang, samtidig som det er litt overraskende at han skulle bli så god som nå, sier Hushovd.