ANKER: Kroatia er ikke fornøyd med Uefas avgjørelse. Dario Srna og Mario Mandzukic kan måtte spille for tomme tribuner dersom anken ikke når frem. Goran Stanzl/PIXSELL
ANKER: Kroatia er ikke fornøyd med Uefas avgjørelse. Dario Srna og Mario Mandzukic kan måtte spille for tomme tribuner dersom anken ikke når frem. Goran Stanzl/PIXSELL

Kroatia raser – anker tilskuerforbud

Kroatias fotballforbund anker UEFAs avgjørelse om at landet må spille for tomme tribuner som følge av tilskuernes oppførsel mot Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er knust av denne avgjørelsen. Det innebærer et enormt økonomisk tap for oss og går også ut over turismen og Kroatias internasjonale rykte, sa fotballpresident Davor Suker etter forbundets styremøte torsdag.

– Vi er alle sjokkerte over UEFAs drakoniske straff for bruk av fem kinaputter og to rasistiske rop, sa forbundets generalsekretær Damir Vrbanovic til torsdagens utgave av avisen Jutarnji List.

Kroatia måtte stenge av en tribuneseksjon på Maksimir stadion i kampen mot Norge som følge av tilskuernes dårlige oppførsel i bortekampen mot Italia i fjor. Etter hendelsene mot Norge må laget spille helt uten tilskuere i sin neste hjemmekamp mot Italia 12. juni.

UEFAs disiplinærkomité straffer Kroatia for tilhengernes rasistiske oppførsel og kasting eller bruk av pyroteknikk. I tillegg til tilskuernekt er forbundet ilagt en bot på 475.000 kroner.

– Det er viktig og bra at UEFA sanksjonerer. Det er null toleranse i forhold til rasisme, men jeg vet ikke hvilke vurderinger de har gjort utover dette, sier informasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Svein Graff, til TV 2.

For de fleste tilstedeværende forløp kampen uten spesielt graverende hendelser, men hver gang Kroatia scoret lød et høyt smell fra tribunen. Det var de fem «kinaputtene» Vrbanovic snakket om i kampen Kroatia vant 5-1. (©NTB/TV 2)