SNAKKER UT OM ALKOHOLPROBLEMENE: Deryck Whibley (35), her i Hollywood i 2009. Foto: Stella Pictures
SNAKKER UT OM ALKOHOLPROBLEMENE: Deryck Whibley (35), her i Hollywood i 2009. Foto: Stella Pictures

Punk-stjerne ble så alko-
skadet at han ikke kunne gå 

Sum 41-vokalist Deryck Whibley (35) var nær ved å dø fem ganger.

Sum 41-vokalist Deryck Whibley (35) forteller i et åpenhjertig intervju med Vice sin musikkside Noisey om alkoholavhengigheten som var nær ved å ta livet av han.

Whibley var nemlig nær ved å dø hele fem ganger. Legene hadde innstendig bedt han om å aldri røre alkohol igjen – én eneste drink kunne være det som ville ta livet av han etter at leveren og nyrene hans kollapset.

– Å feste ble hverdagen

Den enorme belastningen på kroppen skyldtes en tre år lang turné med Sum 41, som resulterte i at Whibley ble utbrent.

– Vanligvis begynner jeg å skrive på et nytt album rett etter turné, men denne gangen orket jeg ikke og startet isteden en fest som skulle vare et helt år, forteller Whibley til Noisey.

– Å feste slik ble hverdagen, det var alt jeg kjente til og jeg så ingen vei rundt det, forteller han. 

Visste ikke om han ville overleve

FULL: SUM 41-sanger Deryck Whibley utenfor en nattklubb i Hollywood i 2009. Nå har han kuttet alkohol for godt. Foto: Stella Pictures
FULL: SUM 41-sanger Deryck Whibley utenfor en nattklubb i Hollywood i 2009. Nå har han kuttet alkohol for godt. Foto: Stella Pictures

Når han var fyllesyk, døyvet han det med mer alkohol. Det ble en ond spiral han ikke kom seg ut av, før det i april i fjor sa fullstendig stopp.

Whibley ble innlagt på sykehus og hasteoperert. 

– Jeg husker at legen kom inn og sa: Jeg skal være ærlig med deg – vi vet ikke om vi kan redde deg. Det kan hende du dør. Vi skal gjøre vårt beste, men vi kan ikke love at du overlever, forteller Whibley.

Sliter med å lære seg å gå

Men etter flere dramatiske operasjoner ble Whibley reddet. Deretter fulgte lang og hard rehabilitering, og han sliter fortsatt med å lære seg å gå igjen.

– Jeg sliter fortsatt med å gå. Etter å ha vært så lenge på sykehus, har alt sviktet. Musklene mine og alt. Det var lenge jeg ikke kunne gå i det hele tatt, og jeg trener meg fortsatt opp til å gå normalt. Doktorene sier at det får kjapt, men det føles ganske tregt for meg, forteller punkpop-stjernen, som aldri vil drikke alkohol igjen.