– Dagens Liverpool mangler mentaliteten vi hadde 

Dietmar Hamann er kritisk til situasjonen i Liverpool, men støtter Sterling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dietmar Hamann var tidligere denne uken studiogjest i forbindelse med FA-cupoppgjøret mellom Blackburn og Liverpool, et oppgjør som endte 0-1 og sendte Liverpool videre til semifinalen.

Tyskeren, som vant en rekke store titler med Liverpool, deriblant Champions League, mener dagens Liverpool virkelig trenger å vinne FA-cupen.

– Det er vanskelig å sammenligne dagens situasjon med min tid der. Mange år er gått og fotballen har forandret seg. Den største forskjellen er imidlertid at min generasjon hadde evnen og mentaliteten til å vinne vanskelige kamper. Vi klarte å hente ut resultater fra dårlige prestasjoner. Dagens Liverpool har ikke denne evnen, sa Dietmar Hamann før sendingen.

– Disse spillerne trenger å holde sammen og vinne troféer. Da kan de ta et steg videre.

Uenig med Rodgers

I forkant av oppgjøret mot Blackburn hevdet Brendan Rodgers at det ville være en ny fremgangsrik sesong for Liverpool dersom de ender opp med å vinne FA-cupen.

– Er du enig?

Hamann trekker på svaret og smiler lurt.

– Sannsynligvis ikke. 

– Liverpool handler om å vinne titler. Deltakelse i Champions League er på mange måter det som gjør dette mulig. Hvis de nå havner utenfor topp fire vil det det være vanskelig å se hvordan denne sesongen har vært et steg i riktig retning.

– Og hvis det i tillegg ender uten FA-cuptittel?

– Da vil forrige sesong være verdiløs. Det vil være en gedigen skuffelse.

Støtter Sterling

Et sentralt spørsmål før neste sesong er hvorvidt Raheem Sterling fortsetter i klubben. Hittil har de to partene ikke kommet til enighet om ny kontrakt, uten at det får Dietmar Hamann til å reagere.

– Jeg forstår ikke hvorfor supporterne reagerer så sterkt. Han har to år igjen av kontrakten og det er i så måte ingen grunn til hastverk. Det er fullstendig rimelig at han vurderer mulighetene sine. Han ønsker å spille Champions League, og akkurat nå ser det ikke ut til at han får den muligheten.

Ifølge tyskeren kan Bayern München være et hett alternativ.

– Jeg vet ikke nødvendigvis om han er god nok ennå, men potensialet er svært høyt. Bayern har to vinger over 30 år og trenger før eller siden fornyelse. Raheem Sterling kunne vært et klokt valg, sier tyskeren.