STORE UTSKIFTNINGER: Etter det TV 2 kjenner til skal ingen av utlendingene i Vålerenga ha fått tilbud om ny kontrakt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STORE UTSKIFTNINGER: Etter det TV 2 kjenner til skal ingen av utlendingene i Vålerenga ha fått tilbud om ny kontrakt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Vålerenga sparker utlendingene

Det ligger an til tidenes ryddesjau i Vålerenga foran neste sesong. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Etter det TV 2 får opplyst av kilder tett på klubben har Vålerenga gitt avskjed på grått papir til nesten alle utlendingene etter den svake sesongen denne vinteren. 

Vålerenga klarte å rette opp sin svakeste seriestart siden 1989, og endte til slutt på sjetteplass i serien. Det var etter at VIF mistet seks poeng etter administrativt rot. 

I sluttspillet tapte Shampos menn for Stavanger Oilers i semifinalen. 

Nå skal det ryddes opp i rekkene. 

Importer på plass tidligere 
VIF hentet inn forsterkningene Simon Gamache og Fransois Fortier midt i sesongen, pluss Brian Ihnacak like etter sesongstart. Ihnacak leverte med 22 mål i serien, men fulgte ikke opp i sluttspillet. 

Totalt sett levde ikke forsterkningene opp til forventningene, og etter det TV 2 forstår er alle tre ferdige i klubben. 

Ifølge klubbdirektør Jan Tore Kjær skal importene nå i større grad hentes inn før sesongstart, og større inntekter i forbindelse med «Iskrigerne» vil i større grad gjøre dette mulig foran neste sesong.  

– Vi må hente spillere når det trengs, men desto tidligere vi henter dem jo bedre. Vi må bruke lengre tid på å finne gode spillere, etter at vi har vært gjennom en katastrofesesong. Vi ønsker å revansjere oss, og fikk ikke det vi ønsket ut av laget. De jobber vi med nå. Vi må få et tøffere lag, og jakter spillertyper og personligheter like mye som hva slags pass de har, sier Kjær til TV 2. 

Han vil verken bekrefte eller avkrefte TV 2s opplysninger rundt at de aller fleste av utlendingene forsvinner. 

– Det er en evaluering nå, så vi får se hva som skjer. Vi ønsker å bygget laget tidligere, og vi må gjøre utskiftninger, sier han. 

Tidlig sommertrening
Et tiltak utenom spillerutskiftninger er tidligere sommertrening, for å være bedre rustet fysisk. Første trening er allerede i starten av neste uke. 

– Jeg har vært i Vålerenga i 18 år, og vi aldri vi har begynt sommertrening mens det pågår kamper i norsk ishockey. Vi ønsker å revansjere oss, og alt skal bli bedre både på og utenfor banen, understreker Kjær. 

Svenske Niklas Bröms har heller ikke levert til forventningene denne sesongen, og skal etter det TV 2 forstår også være ferdig i klubben.

Filip Gunnarsson og Tobias Lindström som ble hentet til Oslo-klubben i 2013 er usikre, men skal så langt heller ikke ha fått tilbud om ny kontrakt. Svenskenes kontrakter gikk ut ved sesongslutt. 

Det forventes likevel ikke store utskiftninger for de norske spillerne. Kaptein Brede Frettem Csizar har ikke forlenget kontrakten, men det ventes å skje i nærmeste fremtid. Assisterende kaptein Erik Follestad-Johansen har skrevet en ny treårs-kontrakt, og Vålerenga har vært i kontakt med landslagsspiller Anders Bastiansen. 

Etter at 33-åringens opphold i Østerrike var over etter sesongen, har han tidligere uttalt til TV 2 at han ikke er fjern for å vende hjem til Norge. Han har også blitt kontaktet av flere norske klubber, blant andre gamleklubben Frisk Asker.

Sondre Olden som kom på lån til Oslo-klubben i januar, skal tilbake til sin svenske klubb Brynäs neste sesong.