ANKES: Både ekteparet og Oslo universitetssykehus anker dommen i saken om de filippinske sykepleierne. Foto: Lise Åserud / Scanpix
ANKES: Både ekteparet og Oslo universitetssykehus anker dommen i saken om de filippinske sykepleierne. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Anker filippiner-dom til Høyesterett

Både ekteparet som er dømt for å ha utnyttet filippinske sykepleiere og Oslo universitetssykehus anker dommen til Høyesterett. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommen falt i Borgarting lagmannsrett 9. mars, der ekteparet ble dømt for å ha utnyttet i alt syv filippinske sykepleiere de rekrutterte. Begge parter har anket dommen, skriver fagbladet Sykepleien

Ekteparet ble dømt til ett år og tre måneder i fengsel, i tillegg til å betale erstatning til sykepleierne. Deres advokater ønsker ikke å kommentere saken overfor fagbladet.

Oslo universitetssykehus ble dømt til å betale erstatning for medvirkning til å ha utnyttet tre av sykepleierne, som jobbet ved sykehuset.

OUS skriver i en pressemelding at de velger å anke dommen når det gjelder straffansvaret, men ikke selve erstatningskravet overfor de tre filippinske sykepleierne.

– Vi mener at sykehuset har gjort feil i selve ansettelsessaken, men ikke på en måte som berettiger til straff for foretaket, sier viseadministrerende direktør Morten Reymert.

– Når vi ikke anker erstatningskravet er det fordi vi vil vi rydde i de økonomiske forhold og for å trygge de tre sykepleierne i den vanskelige situasjon de har kommet opp i.

Begge parter ble frikjent i Oslo tingrett i desember 2013, men saken ble da anket av påtalemyndigheten

Dermed skal saken behandles av ankeutvalget før saken eventuelt blir behandlet i Høyesterett.