MÅ I RETTEN - IGJEN: Straffeutmålingen mot eks-advokat Odd Drevland skal behandles i Gulating lagmannsrett . Foto: Rune Johansen / SCANPIX
MÅ I RETTEN - IGJEN: Straffeutmålingen mot eks-advokat Odd Drevland skal behandles i Gulating lagmannsrett . Foto: Rune Johansen / SCANPIX

Ny runde i retten for kjendisadvokat

 Straffesaken mot eks-advokat Odd Drevland er ikke over. Saken kommer trolig opp i lagmannsretten før sommeren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10. mars ble det satt et foreløpig punktum for straffesaken mot den profilerte Bergens-advokaten Odd Drevland. I Bergen tingrett ble han dømt til to år og seks måneders fengsel, hvorav ett år ble gjort betinget. 

Seks dager senere kunne TV 2 melde at aktor Benedikte Høgseth anket dommen på vegne av påtalemyndigheten. 

Aktors la før dét ned påstand om tre års fengsel.

Nytt kapittel i straffesaken

– Straffeutmålingen er anket fra påtalemyndighetens side. Vi mener i tillegg at det ikke er grunnlag for en betinget reaksjon, slik retten har gjort, sa Høgseth til TV 2 da beslutningen ble kjent.

Nå bekrefter Gulating lagmannsrett til TV 2 at saken henvises til behandling.

Det betyr at siste kapittel i straffesaken mot Drevland ikke er skrevet. 

Dato ikke klar

Datoen for neste rettsrunde er foreløpig ikke satt. Statsadvokat Benedikte Høgseth sier til TV 2 at datoen trolig vil bli klar i løpet av kort tid. 

– Det er en kabal som må legges, slik at rettsdatoen som settes passer for alle parter, sier hun.

Tro på at dommen opprettholdes

Odd Drevlands forsvarer, Per Magne Kristiansen, var i utgangspunktet godt fornøyd med tingrettens dom. Han konstaterer at han og aktoratet har et motstridende syn på straffeutmålingen som tingretten falt ned på. 

– Anken dreier seg om straffenivået, og aktor og forsvarer har et ulikt syn på hva som vil være det riktige straffenivået. Jeg har tro på at tingrettens dom vil opprettholdes, sier Kristiansen.