Norsk superstjerne med TV-debut

Jens «Snute» Aasgaard er en av verdens beste StarCraft 2-spillere. I kveld kan du se ham i aksjon!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en påske med godteri, brus og skiturer er heldigvis Altibox-ligaen tilbake fra dvalen, og det med en skikkelig godbit! Serieleder Jens «Snute» Aasgaard, regnet som den beste ikke-koreanske StarCraft 2-spilleren i verden, møter Norges beste Terran-spiller, Tin «CreamCake» Duong.

Denne artikkelen er levert av Gamermag.no – et norsk nettsted med e-sport i hovedfokus.

Forrige rundes TV-kamp endte i tårer for Tord «Northbrute» Løken da supertalentet Tobias «SolO» Glenne viste god kontroll på de siste kartene (se videovindu øverst). Et surt 2-3-tap sendte førstnevnte ned til en sjetteplass på tabellen, mens Glenne rykket opp til en solid fjerdeplass.

– Jeg er favoritt på papiret

Superstjerne Aasgaard er et svært kjent navn både i inn- og utland. Han blir sett på som den beste spilleren i verden utenfor Sør-Korea, og nordmannen er ofte å se i internasjonale turneringer. Team Liquid-spilleren er også kjent for sin litt forsiktige spillestil og hans gode utnytting av tid.

Før kampen mot Duong sier han at han er favoritt, men at det likevel er ting han må passe seg for.

- Jeg er favoritt på papiret, men rasen Terran har en del sterke sider man må passe seg for, sier Aasgaard.

Jens
Jens "Snute" Aasgaard, som representerer Team Liquid, er klar for action i Altibox-ligaen i kveld!

Og han fortsetter:

- Selv om jeg er svak mot Terran skal jeg prøve å få til en 3-0-seier.

Ikke forberedt

Duong, som trolig er Norges beste Terran-spiller, er en vanskelig spiller å kontrollere. Han har vist gryende form denne våren, og er det sterkeste tillegget i BX3s spillerstall. Blandingen av hans aggressive og gjennomtenkte spillestil kan få de fleste motstandere til å føle seg utrygg.

Det unge esset har tidligere vist sine gode åpningstrategier og er dyktig til å lese sine motstandere. Det er imidlertid ikke sikkert at Duong er i stand til å spille på et så høyt nivå som kreves mot Aasgaard. BX3-spilleren har nemlig slitt med sykdom den siste tiden.

- «Snute» blir en nesten umulig motstander ettersom jeg har vært syk, og har ikke forberedt meg god nok til kampen, sier han.

Dette til tross bør en aggressiv Terran-spiller mot en Zerg som er glad i defensivt spill bli en spennende kamp å følge med på!

Kampen starter i kveld klokken 21:00 og sendes direkte på TV 2 Sumo. Om du ikke har et aktivt Sumo-abonnement kan du få 14 dager gratis med TV 2s pågående e-sportkampanje.

Les mer om Altibox-ligaen og e-sport på TV 2s e-sport-seksjon!

Andre nyheter fra Gamermag:
Pretty Pudges Pokaljakt med LAN-finaler i Oslo
Virtus.Pro vinner Copenhagen Games